Femeie de serviciu în Italia. Salariile oferite

Femeie de serviciu în Italia. Salariile oferite Sursa foto: dreamstime.com

În ultimii ani, românii au ales să plece peste hotare pentru un trai mai bun. Salariile sunt mai mari decât în țară, pe aceleași posturi, iar statisticile arată că țări precum Spania, Italia, Germania, Austria, Olanda și Marea Britanie se află pe lista celor care vor să lucreze în străinătate.

Femeie de serviciu în Italia. Gândul că vor încasa un salariu lunar mult mai mare decât în țară le-a convins pe multe românce să plece la muncă în străinătate.

Spre exemplu, o femeie de serviciu care lucrează în Italia primește un salariu mult mai mare decât în țară. Potrivit unui site de recrutări, salariul este cuprins între1.600 și 1.800 de euro net. Unul dintre criteriile importante este ca aceasta să aibă o condiție fizică foarte bună. Totodată, nu e nevoie să cunoască foarte bine limba italiană.

Pe lângă salariu, unii dintre angajatori oferă masă și cazare pentru românii. Ceea ce înseamnă că vor reuși să economisească bani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cât câștigă o femeie de serviciu în România

Dacă facem o comparație între salariile din Italia și cele de la noi din țară, diferența este uriașă.

În România, o femeie de serviciu este remunerată cu 2.500 de lei pentru un program full-time, potrivit Antena 3.

Femeie de serviciu

Sursa foto: Arhiva EVZ

Românii fără contract de muncă pot avea mari probleme

Românilor din Italia le revine sarcina să se ocupe de prezentarea declarației de venituri și să procedeze la plata ulterioară a taxelor. Multe dintre badante sau româncele pe post de femeie de serviciu nu depun declarații fiscale. Nu plătesc taxele aferente deoarece lucrează la negru. Acum autoritățile din Italia au anunțat controale severe.

Noul sistem de evaluare fiscală se bazează pe un schimb de informații între INPS și Agenția de Venituri. Cu scopul de a stopa fenomenul de neaplata contribuțiilor și evaziune fiscală. Atât de către angajatori, cât şi de către angajaţi.

Se utilizează instrumente cum ar fi super registrul conturilor curente și contorul de venituri. Acestea „monitorizează” stilul de viață al contribuabilului. Dacă apar neconcordanțe între cheltuielile care depășesc 20% din câștigul declarat, declanșează anchete de la Fisc.

De asemenea, sub o atenție specială în noile controale fiscale asupra badantelor se află și așa-numitele agenții Money transfer. Servicii care permit transferarea banilor proveniți din munca casnică a îngrijitoarelor.