De ce a felicitat-o TRUMP pe FEMEIA care nu mai vrea să TRĂIASCĂ pe PĂMÂNT

De ce a felicitat-o TRUMP pe FEMEIA care nu mai vrea să TRĂIASCĂ pe PĂMÂNT

Astronauta Peggy Whitson din Statele Unite a doborât recordul la cele mai multe zile petrecute în spaţiu, 535, de un cosmonaut amerian, fiind felicitată de președintele Trump.

Peggy Whitson deţinea deja recordul mondial la cele mai multe ieşiri ale unei femei astronaut în afara navetei şi este prima femeie din lume care a fost de două ori comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a telefonat astronautei, aflată la bordul ISS, şi a felicitat-o, spunându-i că realizările ei „sunt într-adevăr extraordinare”.

Peggy Whitson, 57 de ani, l-a depășit luni la 01:27 ora locală a Washingtonului (05:27 GMT) pe compatriotul său Jeff Williams, care până azi deținea recordul astronauților americani, cu un total de 534 de zile petrecute în spațiu.

Printr-o convorbire via satelit difuzată în direct de agenția spațială americană NASA, Trump a discutat cu Whitson și cu inginerul Jack Fischer, ambii membri ai echipajului stației orbitale ISS.

Din Biroul Oval, alături de fiica sa Ivanka și de astronauta Kate Rubins, Trump a felicitat-o pe Whitson în numele întregii națiuni pentru "incredibilul său record".

La rândul său, Whitson a declarat că este "o mare onoare" pentru ea să doboare acest record, subliniind că este "un moment foarte pasionant" să lucreze pentru NASA și pentru toate proiectele viitoare, printre care viitoarele misiuni pe Marte.

Peggy Whitson, în prezent comandant al echipajului de pe ISS, este prima femeie care a exercitat această funcție de două ori. Ea deține de asemenea recordul feminin în ceea ce privește numărul de ieșiri în spațiu.

Când se va încheia misiunea sa pe ISS și va reveni pe Pământ la 3 septembrie, Whitson va avea la acea dată 666 de zile petrecute în spațiu și va deveni a șaptea astronaută din lume cu cel mai mare număr de zile petrecute în afara Terrei.

Recordul absolut de ședere în spațiu este deținut de cosmonautul Gennady Padalka, cu un total de 879 de zile.

 

Ne puteți urmări și pe Google News