Cât de riscant este să-ți încarci telefonul în locuri publice. Avertisment de la FBI pentru toți locuitorii planetei

Cât de riscant este să-ți încarci telefonul în locuri publice. Avertisment de la FBI pentru toți locuitorii planeteiSursa foto: 60658927 © Jakraphong Suwannatrai | Dreamstime.com

Încărcarea telefonului în locuri publice, precum mijloacele de transport în comun, aeroporturile, gările sau instituțiile de stat, este extrem de periculoasă. Avertismentul vine de la FBI, care se bazează pe o mulțime de cazuri deja documentate.

Specialiștii de la FBI au transmis o avertizare prin care arată că este important locul în care decizi să îți încarci telefonul. Astfel, potrivit acestora, mall-ul sau aeroportul sunt două locuri unde se pot fura date din dispozitivele noastre.

Astfel, potrivit acestora, mall-ul sau aeroportul sunt două locuri unde se pot fura date din dispozitivele noastre. Specialiștii FBI trag un semnal de alarmă cu privire la utilizarea încărcătoarelor din aeroport și mall-uri.

Asta pentru că, spun ei, din ce în ce mai mulți hackeri și-au extins modalitatea de acțiune, astfel încât au ajuns să fure datele personale ale utilizatorilor, prin diferite programe malware, pe care ajungem să le avem în telefon fără ca măcar să știm.

Acesta este și motivul, cei de la FBI ne recomandă să nu ne încărcăm în niciun caz telefonul în aeroporturi, hoteluri, ori mall-uri, chiar dacă am rămas fără baterie. Ca soluție, cei de la FBI propun să avem propriul port USB, sau o baterie externă, care de altfel este și mult mai practică. 

Care sunt pericolele la care ne expunem atunci când încărcăm telefonul în unele locuri

Dacă decidem să încărcăm telefonul în aeroport, atunci trebuie să ne asumăm că niște simple porturi USB ne pot lăsa fără bani în cont și de asemenea, ne pot fura parolele la conturile bancare și nu numai. Hackerii deja acționează într-un astfel de mod, așa că este esențial să știm cum să evităm astfel de situații.

Experții de la FBI mai spun că programele malware utilizate de hackeri pot monitoriza activitatea unui dispozitiv. Astfel, atacatorul poate să controleze telefonul nostru și de asemenea ne poate utiliza și datele personale. Aceste lucruri vin în contextul în care în ultima perioadă, mai mulți experți în securitate cibernetică au emis avertismente similare. La rândul lor, băncile din România le-au recomandat constant clienților să fie vigilenți, astfel încât datele personale să fie în siguranță.

Ne puteți urmări și pe Google News