Evenimentul ZileiInternationalFBI ANCHETEAZĂ amenințările false cu bombă asupra a 27 de centre ale comunității evreiești din 17 state americane

FBI ANCHETEAZĂ amenințările false cu bombă asupra a 27 de centre ale comunității evreiești din 17 state americane

FBI ANCHETEAZĂ amenințările false cu bombă asupra a 27 de centre ale comunității evreiești din 17 state americane
Un număr de 27 de centre ale comunității evreiești din 17 state americane au raportat primirea miercuri, prin telefon, de amenințări false cu bombă, determinând evacuări și o anchetă a FBI, după ce o acțiune similară a mai avut loc în această lună, transmite Reuters. FBI și Departamentul de Justiție investighează posibile încălcări ale drepturilor civile în legătură cu amenințările, a arătat, într-o declarație, FBI.

JCC Association of North America, o rețea de centre de sănătate și educație, a precizat că organizațiile amenințate au conlucrat cu poliția iar multe și-au reluat activitatea după ce nu au fost găsite bombe și nici nu s-au raportat pagube, așa cum s-a întâmplat și în cazul seriei de amenințări false din 9 ianuarie.

Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru apelurile de miercuri și nici pentru cele din urmă cu nouă zile, iar Biroul Federal de Investigații nu a menționat vreun suspect și nici nu a indicat vreun motiv probabil.

„FBI va aduna toate probele și faptele disponibile și se va asigura că această chestiune este investigată într-un mod corect, aprofundat și imparțial", mai arată declarația.