Alertă la FBI. Americanii se tem de atentate precum cele din Rusia

Alertă la FBI. Americanii se tem de atentate precum cele din Rusia FBI Sursa foto: X (Twitter)

FBI avertizează că atentate teroriste precum cel din Rusia, dintr-o sală de spectacol, s-ar putea produce și în Statele Unite. Directorul agenției și-a exprimat îngrijorările în cadrul unei audieri în Camera Reprezentanților.

 

Christopher Wray, directorul poliției federale a SUA, se arată preocupat de eventuale atacuri teroriste precum cel din Moscova, dintr-o sală de concerte. El a făcut o serie de declarații în cadrul unei audieri în Camera Reprezentanților.

FBI este în alertă de teama atacurilor

Directorul agenţiei, Christopher Wray, a vorbit în fața congresmanilor despre riscurile unor atacuri organizate în Statele Unite. Șeful FBI a făcut referire la tragedia soldată cu câteva zeci de morți într-o sală de concerte din Rusia, după cum relatează agenţia Reuters.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Privind în urmă în cariera mea în menţinerea ordinii, cu greu îmi vine în minte alt moment când au existat atâtea ameninţări grave simultan la adresa siguranţei noastre publice şi a securităţii naţionale”, a afirmat Wray.

Oficialii americani sunt preocupaţi de posibilitatea unui atac executat de un militant sau de o mică grupare islamistă. Acesta ar putea fi inspirat de războiul dintre Israel şi mişcarea Hamas din Fâşia Gaza. FBI a devenit și mai îngrijorată după masacrul din Rusia, potrivit lui Wray. Temerile vizează o operațiune teroristă cu un grad ridicat de coordonare.

Agenția americană este în alertă

Directorul FBI a declarat că este preocupat de „potenţialul unui atac coordonat pe teritoriul SUA, similar celui de la sala de concerte din Rusia de acum câteva săptămâni”. El a atras atenția congresmanilor că trebuie să întărească măsurile de securitate.

În acest context, directorul FBI intenţionează să le ceară legislatorilor să prelungească un program de supraveghere ce urmează să expire luna aceasta. Potivit spuselor sale, programul reprezintă un instrument indispensabil împotriva inamicilor SUA.

O tentativă de a revizui şi prelungi acest program a fost blocată în Camera Reprezentanţilor. Politicienii din ambele partide și-au exprimat preocuparea că acest program permite guvernului puteri prea mari de a-şi spiona cetăţenii.

Masacrul de la Moscova

Moscova Sursa foto: X (Twitter)

FBI prezintă situația din Rusia

Pe 22 martie, cel puțin 144 de oameni au fost uciși într-un atac organizat la Crocus City Hall, o sală de concerte situată la periferia Moscovei. A fost cel mai grav atentat din Rusia din ultimii 20 de ani. Atacul a fost revendicat de o grupare afiliată la organizaţia Stat Islamic. Chiar și așa, Vladimir Putin a încercat, fără a aduce dovezi, să dea vina pe Ucraina, notează Reuters.

Statele Unite au avertizat autoritățile de la Moscova, cu câteva săptămâni înainte, că este posibil un asemenea atentat. Oficialii de la Moscova au ignorat aceste avertismente și nu au luat măsuri pentru a evita tragedia.