Fata înecată cu un jeleu la școală a murit. Adolescenta era în comă profundă de câteva zile

Fata înecată cu un jeleu la școală a murit. Adolescenta era în comă profundă de câteva zile Smurd. Sursa foto: INQUAM_Photos

Fata în vârstă de 14 ani din Geaca, județul Cluj, care s-a sufocat la școală cu un jeleu, a murit la spital, unde era internată la Terapie Intensivă, fiind conectată la aparate.

Fata a murit în cursul zilei de marți, conform afirmațiilor medicilor de la Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca. Ea a fost transportată de urgență cu un elicopter SMURD la spital în data de 26 aprilie, după ce s-a înecat.

În timp ce se afla la școală, fata a rămas fără aer într-o pauză, la scurt timp după ce a mâncat un jeleu. Colegii au văzut-o cum nu a mai putut să respire și, l-a scurt timp după aceea, s-a prăbușit inconștientă.

Pentru că decesul nu s-a produs din cauze naturale, ci din cauza unui traumatism, cazul va fi preluat de poliție, care urmează să stabilească cine se face vinovat de moartea tinerei, potrivit gherlainfo.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nimeni nu a știut să aplice manevrele pentru salvarea fetei

Nimeni din apropierea ei nu a știut să aplice manevra Heimlich, care este salvatoare în majoritatea cazurilor de sufocare cu alimente. Se pare că s-a sunat la numărul de urgență 112, însă primii care au încercat să acorde primul ajutor au fost cei de la cabinetul din comună, care au început manevrele de resuscitare. Mai târziu, un echipaj SMURD a ajuns la școală, însă era compus doar din paramedici care, la rândul lor, au continuat resuscitarea, deoarece ambulanța lor nu avea un laringoscop în dotare.

În școală, nu există cabinet medical, iar un învățător care a încercat să o salveze nu a reușit acest lucru. Manevra Heimlich, executată corect, poate salva viața unei persoane căria i-a pătruns în laringe/trahee un corp străin (alimente, obiecte) și se sufocă.

Medicii au declarat imediat după că adolescenta este în comă profundă și necesita susținerea funcțiilor vitale. „Fetița a ajuns în comă profundă și necesita suport hemodinamic și respirator. Funcțiile vitale sunt susținute prin medicamente și ventilație mecanică”, a declarat medicul Daniela Dreghiciu de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.