Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră mondială: Făt SCOS din pântecele mamei, operat şi apoi pus la locul său
Premieră mondială: Făt SCOS din pântecele mamei, operat şi apoi pus la locul său

Premieră mondială: Făt SCOS din pântecele mamei, operat şi apoi pus la locul său

Un făt a fost scos din uterul mamei în Marea Britanie printr-o operaţie în premieră mondială. Intervenţia a fost făcută pe copilul lui Bethan Simpson, care după testele efectuate s-a confirmat că avea afecţiunea de *spină bifidă*. Infirimiera de 26 de ani din Burnham, în Essex şi soţul său Kieron s-au gândit la un moment dat să întrerupă sarcina, dar apoi au aflat despre procedura ce urma a fi făcută.

Bethan se afla în săptămâna a 24-a de sarcină atunci când a fost supusă la intervenţie de către chirurgii de la University College Hospital şi de la Great Street Hospital. Au scos fătul din pântecele mamei şi i-au reparat măduva spinării, după care l-au pus la locul său pentru restul sarcinii. ’’Am avut cei mai faimoşi medici din lume care s-au ocupat de mine’’ a spus zâmbitoare viitoarea mamă. ’’Pot spune că a fost un succes. Încă am dureri, dar atâta timp cât copilul meu se simte bine, pot spune că sunt fericită’’.

’’Din nefericire, 80% dintre copii, în Anglia, au fost avortaţi atunci când părinţii lor au fost anunţaţi de problemele fătului. Nu e o condamnare la moarte. Asta a fost decizia lor’’, a adăugat Bethan. ’’Da, sunt riscuri ca lucrurile să nu meargă prea bine, dar trebuie să înţelegeţi că *spina bifidă* nu mai este ca la început. Simt că copilul nostru mă loveşte cu piciorul ca  în fiecare zi, deci nimic nu s-a schimbat. Este un sentiment special, face parte din poveste şi s-a demonstrat cât de mult merită copilul meu să trăiască’’, a încheiat femeia de 26 de ani, titrează Fanpage.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: