Fașa elastică, gelul și repaosul la pat, cel mai bun tratament împotriva entorsei

Fașa elastică, gelul și repaosul la pat, cel mai bun tratament împotriva entorsei

O banală alergare prin parc se poate solda cu entorse și indinderi de mușchi dureroase în cazul în care nu se face în prealabil o încălzire absolut necesară. Cu toate că poate părea ceva simplu, dacă nu este tratată corect, entorsa poate dura și ani de zile.

Într-o seara, Andreea alerga prin parc făcându-și exercițiile obișnuite de întreținere. A alergat și a tot alergat până în momentul în care a simțit că o durea glezna de la un picior. Nu-și amintea să fi călcat strâmb însă atunci când a ajuns acasă piciorul i se umflase deja. “Inițial, nu am dat mare importanță, însă, în cele din urmă am ajuns la medic. Acesta mi-a recomandat să port o fașă elastică, să mă ung cu un gel special antiinflamator, de trei ori pe zi și neapărat să fac repaos la pat cinci zile”, povestește tânăra.

Tot medicul i-a explicat fetei că este absolut necesar să urmeze tratamentul prescris, în caz contrar existând riscul ca entorsa să recidiveze, iar piciorul să se umfle pentru ca apoi să se dezumfle iar și iar.

Intinderile care pot spărea în urma unui efort fizic susținut afectează mușchii și tendoanele. Sunt leziuni acute care sunt urmarea unei solicitări prea mari a acestora. Durere, umflătură, instabilitatea articulației sunt semne ale entorsei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tratamentul constă în aplicarea unei feșe elastice în primele 24 de ore care are rolul de a proteja încheietura traumatizată, aplicarea unor geluri antiinflamatoare conform sfaturilor medicului și neapărat repaos la pat. Alți specialiști recomandă, în plus, băi de gheață alternativ cu cele fierbinți (30 de secunde) pentru încheietura afectată.

Majoritatea entorselor se vindecă în urma tratamentului și a exercițiilor de refacere.