Fără droguri în cluburile de noapte, pe litoral. Și fără taximetriști “nesimțiți”

Fără droguri în cluburile de noapte, pe litoral. Și fără taximetriști “nesimțiți”

Conducerea Centrului Regional Antidrog Constanța a convenit împreună cu patronii cluburilor de noapte și cu reprerzentanți ai Poliției și Jandarmeriei să contribuie, activ, în această vară, la combateare consumului de droguri în rândul tinerilor care frecventează astfel de locaţii. S-au decis și măsuri împotriva taximetriștilor care în nordul stațiunii Mamaia,în zona cluburilor de noapte îi taxează, triplu, pe turiști.

Șeful Centrului Antidrog Constanța, comisar șef Cristian Oprișan, spune că, în urma analizării sezoanelor trecute  dar și a minivacanței de 1 Mai pe litoral s-a constatat o creștere a numărului de turiști ajunși la tratament din cauza consumului de droguri. Numai la Urgența spitalului Județean Constanța au ajuns 40 de tineri, cei mai mulți fiind străini, francezi, belgieni, englezi care consumaseră substanțe psihoactive. “De aceea luăm măsuri eficiente în colaborare cu jandarmii, poliția, cu patronii de cluburi dar și cu primăria Constanța care răspunde de evenimentele muzicale de amploare. Numai pentru festivalul Neversea , peste 2000 de străini au cumpărat deja biletele”, a anunțat Cristian Oprișan. 

El a sugerat reprezentanților cluburilor de noapte să organizeze, printre altele,  sesiuni de informare cu tematică antidrog a angajaților cluburilor pentru ca aceștia să identifice eventual consumatorii de droguri și să ia măsuri. Eugen Vernea, reprezentantul clubului Fratelli, nu a avut nimic împotrivă, chiar a recomandat ca “instruirile antidrog să fie efectuate în club odată cu  instrucția la stingerea a incendiilor”, menționând că numai la Mamaia au 14 agernți de pază care se ocupă cu supravegherea și identificarea clienților suspecți. Vernea ar fi de acord și cu prezența în club a reprezentanților poliției sau jandarmeriei. Propunerea lui a fost susținută și de Adi Caraiorgu, unul dintre acționarii clubului Ego. Sunt cluburi cu capacitate de peste 2000 de locuri fiecare iar interesul lor este protecția clienților. 

Șefii de cluburi au profitat însă de prezența prefectului de Constanța, Adrian Nicolaescu, și a reprezentanților primăriei, jandarmeriei și poliției, pentru a se plânge de “nesimțirea” taximetriștilor din nordul stațiunii Mamaia. Știind că transportul în comun funcționează doar până la ora 22,00, taximetriștii îi taxeză triplu pe clienții cluburilor de noapte care apelează la ei, potrivit lui Eugen Vernea. “Avem foarte multi turisti străini, sunt sigur că se poate găsi o soluție. Pe clienții de casă îi preluăm noi cu mașinile pentru a-i transporta la hotel. Sunt fete cărora le este frică să se urce in taxi pentru că șoferii nsunt bădărani. Sunăm la dispecerat  și nu se face nimic. E deja un fenomen. Plus că noapte de noapte, taximetriștii blochează  circulația pentru că parchează în triplu”,

Ne puteți urmări și pe Google News

Blocarea traficului rutier ilegală și, potrivit comisarului Carmen Șerbănescu de la IPJ Constanța,  anul acesta în zona cluburilor de noapte  vor intra în dispozitiv mai multe echipaje de poliției. “Este foarte important s[ se aplice amenzi care sunt mari. Sancțiunile sunt de la  1000 la 10.000 lei și suspendarea activității”, a explicat polițista. Președintele Camerei Taximetriștilor Constanța, Lică Neagu a declarat pentru EVZ că soluția este simplă. Poliția locală și Poliția Rutieră, din Năvodari. să nu mai stea acolo de decor și să facă ce spune legea, să îi amendeze pe taximetriști. Noaptea, e sat fără câini acolo. Taximetriștii trebuie și verificați pentru că un sfert dintre ei sunt pirați și jumătate nu au autorizație”.