Recidivistul care părea că se cuminţise

În anul 2009, Gabriel Iosub a violat o femeie în vârstă de 40 de ani. A siluit-o de faţă cu soţul acesteia, pe care l-a bătut crunt, după care l-a obligat să se uite cum îi violează soţia. Creangă a fost prins imediat. Pentru fapta sa, a luat o pedeapsă de 9 ani de închisoare. Dar a scăpat mai repede, pentru bună purtare. Nu a stat după gratii decât şase ani.

În 2015, era deja acasă. Părea că s-a cuminţit. Deşi sătenii îl priveau în continuare ca pe un om periculos. S-a căsătorit cu o femeie mult mai mică decât el. Când a luat-o de nevastă, aceasta nu împlinise încă 20 de ani. Acum are cu ea doi copii minori, iar al treilea este pe drum.

Era doar o aparenţă. După liberarea condiţionată, Creangă nu se cuminţise deloc. Puşcăria nu-l reeducase deloc. Rămăsese tot violator în serie. Un om primitv şi brutal.

Viol după viol

În anul 2019, Gabriel Iosub a recidivat, dovedind nu numai că nu se reeducase de loc, dar şi că violatorii în serie, mai ales pedofilii, trebuie trataţi de societate ca nişte indivizi extrem de periculoşi. Nu ca infractorii de drept comun. Că liberarea condiţionată în cazul lor, trebuie cântărită foarte bine şi cu mult mai multă severitate decât la alţi deţinuţi.

Dacă în 2009, a siluit femeia în faţa bărbatului ei pe care l-a obligat să privească, de astă dată Iosub a violat o fetiţă de 14 ani. A întâlnit-o la magazinul din sat. Fata nu era singură, ci cu tatăl ei. A ademenit-o cu o îngheţată. După care a dus-o la marginea satului, unde a violat-o.  Fata s-a întors acasă traumatizată şi a povestiti totul părinţilor.  Aceştia au reclamat la Poliţie. Creangă a fost arestat din nou.

Anii de puşcărie şi-au dovedit eficienţa. Dar nu în ceea ce priveşte reeducarea, ci în încercarea de a scăpa cu o pedeapsă cât mai mică. Iosub a recunoscut imediat fapta, încercând să meargă pe procedura simplificată.

Numai că în timpul anchetei, a mai ieşit la iveală un adevăr cutremurător. Iosub era violator în serie. Şi nu avea la activ doar cele două victime, femeia de 40 de ani din 2009 şi fata de 14 ani, pe care a violat-o anul trecut. Ci încă de când a ieşit din puşcărie, a violat-o  repetat, ani de-a rândul, pe cumnata sa, sora soţiei. Fata are doar 13 ani.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE