Evenimentul Zilei > Politica > Fantomele USL îi bântuie pe liberali. Fost lider PNL: „România nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces”
Fantomele USL îi bântuie pe liberali. Fost lider PNL: „România nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces”

Fantomele USL îi bântuie pe liberali. Fost lider PNL: „România nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces”

Unul dintre favoriții pentru a deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare, fost președinte al liberalilor și co-președinte al USL, Crin Antonescu, a vorbit despre Ordonanța privind amnistia și grațierea pe care PSD a anunțat că și-o va asuma.

 

Liberalul a transmis că OUG-ul pentru amnistie şi graţiere „un fel de stafie care vă bântuie nopţile de doi ani”.

Antonescu a spus că țara nu va avea de suferit dacă Dragnea va scăpa de un proces.    „România nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces. Tot ce pot evalua este că dincolo de această ordonanță, care repet, nu cred să fie dată, dar și dacă e dată, totuși, România nu se oprește acolo, nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces, sau cine mai credeți că scapă prin ea, ci problema societății românești este cum așează după foarte multe lucruri contradictorii, discutabile, această domnie a legii, care este expresia clară a sistemului de justiție în România”, a spus Antonescu la Digi 24.

 

Social-democrații vor să dea Ordonanța de Urgență pe amnistie și grațiere, intenționează să-și asume textul de lege, însă nu au stabilit momentul oportun.

PSD nu a decis când va da Ordonanța pe amnistie și grațiere, însă nu dă semne că ar fi renunțat la ea. Premierul Viorica Dăncilă nu a dorit să răspundă jurnaliștilor, la Alba Iulia, dacă după 1 ianuarie se va adopta OUG, însă nici nu a infirmat. „Vă rog să vorbim numai despre această sărbătoare (n.r. Centenarul)”, a spus premierul. Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat joi, pentru Evenimentul zilei, că, la un moment dat, își vor asuma public aministia și grațierea. „Ne vom asuma la un moment dat și asta”, a spus Ștefănescu.

Președintele Klaus Iohannis susține că o Ordonanță pentru amnistie și grațiere ar duce la o criză politică fără precedent. De asemenea, Iohannis a făcut apel și la partea „mai lucidă” a social-democraților. „O Ordonanță (n.r. OUG 13), la vremea respectivă, a fost retrasă, însă există semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee. Unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spațiul public. O astfel de OUG ar fi o catastrofă pentru România. Ar declanșa o criză politică. Fac un apel la politicienii din PSD care sunt lucizi șă întreprindă ce consideră ei ca o astfel de OUG să nu iasă din Guvern”, a spus șeful statului.

Antonescu a anunțat luna trecută că şi-a depus documentele pentru a intra pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare din 2019 și se vehiculează că ar putea ocupa primul loc pe listă. El a anunțat că soția sa, europarlamentarul Adina Vălean, nu va mai candida pentru un nou mandat.