Evenimentul ZileiActualitateFALSUL INCREDIBIL care pune VIAŢA ROMÂNILOR ÎN PERICOL. Pare incredibil, dar este adevărat: DEZINFECTANȚII DIN SPITALE sunt diluaţi

FALSUL INCREDIBIL care pune VIAŢA ROMÂNILOR ÎN PERICOL. Pare incredibil, dar este adevărat: DEZINFECTANȚII DIN SPITALE sunt diluaţi

FALSUL INCREDIBIL care pune VIAŢA ROMÂNILOR ÎN PERICOL. Pare incredibil, dar este adevărat: DEZINFECTANȚII DIN SPITALE sunt diluaţi
Firma care livrează dezinfectanți în peste 300 de spitale din 40 de județe din România este vinovată pentru un fapt deosebit de grav şi care are grave consecinţe asupra vieţii bolnavilor internaţi în unităţile medicale.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor, au publicat două documente de producție ale firmei Hexi Pharma, în care se arată cum liderul pieței produce dezinfectante cu o concentrație mai scăzută decât cea de pe etichetă.

În legătură cu acest subiect, ministrul Sănătății, Cadariu-Achimaș a declarat la Realitatea TV: “Sunt sincer, nu știam că nimeni din statul român nu verifică prin analize de laborator dezinfectanții din spitale! Tocmai de aceea e important că ministerul lansează mîine programul împotriva infecțiilor nosocomiale. De undeva trebuie început.”

Jurnaliştii de la GSP au mai scos în evidenţă faptul că dezinfectanţii nu sunt controlaţi niciodată în laborator, nici măcar când se dă avizul de comercializare.

Gazeta publica în decembrie 2015 articolul despre infecțiile nosocomiale care au ucis o parte dintre cei internați în urma tragediei de la Colectiv. Unii dintre angajaţii Hexi au fost cuprinşi de remuşcări şi au făcut mai multe dezvăluiri bazate pe documente din fabric. „Da, unele din loturile de dezinfectante sunt apă cu săpun, ca să zic așa”, a spus o sursă a GSP.

 A doua sursă, care a lucrat chiar în zona livrării și a relației cu spitalele și autoritățile sanitare de control, a precizat: „Din cauză că se lucra după alte rețete decât cele normale au apărut permanent probleme. Cei din spitale își dădeau seama. Uneori s-au retras de pe piață mii de bidoane cu produse Hexi Pharma. Au existat probleme de neconformitate în multe județe și la multe spitale: Arad, Sibiu, Tg. Mureș, Argeș, Slatina… Dar, în final, toate au fost mușamalizate.”


Accesează: