Facturi mai mici dacă scădem temperatura în casă cu un grad. Care este explicația

Facturi mai mici dacă scădem temperatura în casă cu un grad. Care este explicațiaSursa foto: Arhiva EVZ

Românii pot încerca să scadă temperatura în casă pentru a avea facturi mai mici. Aceștia pot să economisească o sumă mare de bani, dacă renunță la câteva grade.

Scăderea temperaturilor din locuințe ar putea ajuta românii să plătească facturi mai mici. Un studiu realizat în Uniunea de Agenția Internațională a Energiei arată că temperatura medie este de 22 de grade Celsius și că românii pot să economisească enorm dacă renunță doar la un grad.

Reducerea temperaturilor cu un singur grad ar însemna o economie între 3 și 10%. În 2018, un studiu realizat de E.ON și Kantar arăta că temperatura medie din dormitoarele românilor este de 22,3 grade Celsius, în vreme ce germanii stau la 18,2 grade. OMS susține că 18 grade sunt suficiente și că facturile vor fi mai mici, dacă se ține cont de acest lucru.

sursa: arhivă EVZ

Cu toate astea, autoritățile recomandă peste 20 de grade în casă, potrivit Ziare.

Cardurile de energie se distribuie de la 1 februarie

Amintim că românii vor beneficia de ajutor și din partea autorităților. Directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ştefan, a anunțat că românii cu venituri mici vor primi, începând cu data de 1 februarie, cardurile de energie. Ajutorul, în valoare de 1.400 de lei, este acordat de stat persoanelor vulnerabile.

„Distribuirea cardurilor se va face acasă la domiciliu, la beneficiari. Beneficiarii nu trebuie să depună niciun efort. Trebuie doar să aştepte acasă şi poştaşul le va aduce şi acest card”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ştefan.

De menționat că pentru a beneficia de ajutorul social, deținătorii cardurilor de energie vor trebui să-și plătească facturile direct la sediile Poștei Române. Doar românii care nu se pot deplasa vor avea dreptul să plătească la postași.

Ajutorul, în valoare de 1.400 de lei în total, va fi acordat în două tranșe, în lunile februarie și septembrie.

„Este important să menţionăm că procedura va începe la 1 februarie şi, deşi iniţial termenul era ca oamenii să poată să beneficieze de aceste tichete începând cu 1 martie, există, din verificările pe care le-a efectuat astăzi domnul ministru Boloş în teren, la instituţiile care se ocupă tehnic de aceste tichete şi procedurile pentru alimentare, posibilitatea ca începând cu 20 februarie să poată să folosească banii de pe tichetele respective, existând totodată şi nevoia unei adaptări, pentru că au fost solicitări din partea oamenilor să poată să plătească online.”, a spus și premierul Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe Google News