Factura la căldură ne va arde la buzunare

Factura la căldură ne va arde la buzunare

O familie cu patru membri va plăti, iarna aceasta, la căldură între 300 şi 500 de lei pe lună, cu 10% mai mult ca în sezonul trecut

Anul trecut, familia Manea din Galaţi, formată din părinţi şi doi copii, a plătit la întreţinere 300 de lei. "Eu sunt inginer în alimentaţie, iar soţul meu- taximetrist. Câştigăm împreună în jur de 2.300-2.400 de lei şi am plătit la întreţinere cam 300 de lei la două camere. Ajutorul era de 10%", spune Elena. În această iarnă, veniturile familiei au scăzut la 1.700 de lei, însă subvenţia n-a crescut. "Soţul nu mai lucrează şi primeşte indemnizaţie de şomaj. Un copil a plecat la Bucureşti, la facultate.

  • Termoficare cu probleme: "Am fost inundat când s-au încălzit caloriferele"

Cu toate că avem venituri mai mici, vom primi aceeaşi subvenţie, pentru că suntem trei locatari. Avem cheltuieli mai mari, venituri mai mici, gigacaloria a crescut şi ea cu 10%, dar primim acelaşi sprijin", e nemulţumită femeia.

  • De ce plătim scump FRIGUL din casă. CET-urile sunt falimentare iar conductele sunt ŞVAIŢER

Conflict între locatari şi Ministerul Muncii Fix din acest motiv, Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Asociaţiilor de proprietari "Habitat" a propus ca subvenţiile să crească şi să se acorde pentru familii cu venituri de până la 1.200 de lei. În prezent, legislaţia prevede ca doar familiile cu venituri sub 786 de lei pe membru (aproximativ 330.000) să primească ajutoare. Reprezentanţii Ministerului Muncii au respins propunerea, pe motiv că nu sunt bani.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • HARTA GIGACALORIEI. Unde locuiesc românii care vor plăti FACTURI URIAŞE pentru ÎNCĂLZIRE. De ce sunt bucureştenii avantajaţi

"A creşte pragul la 1.200 lei- un venit mediu pe familie de 3.600 lei- reprezintă o creştere nesustenabilă a cheltuielilor, dar şi o negarea a noţiunii de asistenţă socială", este poziţia Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul ministerului.