„Această intervenție oferă oamenilor oportunitatea de a gândi înainte de a publica comentariile care ar putea fi ofensatoare„, a declarat Adam Mosseri, directorul Instagram, într-o postare pe blogul oficial. „Din primele teste ale acestei noi aplicaţii am descoperit că încurajează pe unii oameni să se gândească de două ori înainte de a publica ceva jignitor”, mai  scrie el.
Al doilea instrument, care, potrivit Instagram, va începe în curând să fie pus în aplicare, este faptul că utilizatorii pot „limita” conturile anumitor utilizatori, astfel încât comentariile acestora să fie vizibile numai de aceștia și nu de alți utilizatori.
Puteți alege să faceți comentariile la adresa unei persoane dar  „restricționate vizibil”, a scris Mosseri. Persoanele restricționate nu vor putea vedea când sunteți activi pe Instagram sau când le-ați citit mesajele directe, mai spune Mosseri.
Nu este clar dacă aceste funcții vor fi activate în mod prestabilit sau dacă vor fi activate în mod implicit numai pentru utilizatorii mai vechi, notează fastcompany.