Evenimentul Zilei > Actualitate > Facebook, cenzură multă, siguranță deloc! Aproape 300.000.000 de utilizatori „hackuiți”
Facebook, cenzură multă, siguranță deloc! Aproape 300.000.000 de utilizatori „hackuiți”

Facebook, cenzură multă, siguranță deloc! Aproape 300.000.000 de utilizatori „hackuiți”

Compania Facebook a anunțat joi că datele a aproape 300 de milioane de utilizatori au fost furate de hackeri.

Un hacker a profitat de vulnerabilitățile de securitate ale Facebook, săptămâna trecută, și a descărcat o imensă bază de date, potrivit Comparitech.

Baza de date conține datele confidențiale ale utilizatorilor. Printre acestea, numele persoanelor și numerele de telefon. Peste 267 de milioane de utilizatori ai aplicației lui Mark Zuckerberg au fost victimele acestui atac, notează Yahoo.

Facebook recunoaște practicile de spionaj

Forțată de doi congresmeni americani, conducerea Facebook a recunoscut că strânge informaţii despre locul unde se află fiecare dintre utilizatorii săi, în permanenţă. Oficialii grupului spun că toate acestea sunt din raţiuni de securitate şi în scopuri publicitare, și că nu contează dacă cei care folosesc platforma au activat sau nu geolocalizarea pe dispozitivele lor, transmite miercuri AFP.

„Chiar dacă cineva nu îşi activează datele de localizare, Facebook poate totuşi să determine parţial amplasamentul lor, datorită informaţiilor pe care le furnizează prin diferitele activităţi şi conexiunile lor la diferitele noastre servicii”, afirmă Facebook într-o scrisoare trimisă către doi senatori americani pe 12 decembrie şi postată marţi pe Twitter.