Evenimentul Zilei > International > Facebook blochează organizarea protestelor anti-izolare și spionează utilizatorii pentru depistarea infectaților de COVID-19
Facebook blochează organizarea protestelor anti-izolare și spionează utilizatorii pentru depistarea infectaților de COVID-19

Facebook blochează organizarea protestelor anti-izolare și spionează utilizatorii pentru depistarea infectaților de COVID-19

Facebook a stabilit că protestele împotriva măsurilor de izolare și a restricțiilor reprezintă „dezinformare nocivă” care va fi eliminată de pe rețeaua socială.

În Statele Unite, săptămâna trecută s-au înregistrat numeroase astfel de proteste, mii de oameni ieșind în stradă și exprimându-și nemulțumirea față de izolarea la domiciliu, în timp ce locurile de muncă se închid în serie și criza economică se agravează.

Președintele Director General al Facebook, Mark Zuckerberg, a fost invitat luni la emisiunea „Good Morning America” de la ABC pentru a discuta despre parteneriatul dintre rețeaua socială și Universitatea Carnegie Mellon. Acest parteneriat are ca scop supravegherea utilizatorilor Facebook pentru depistarea simptomelor de COVID-19 ale acestora, pentru a identifica posibile focare de epidemie pe care guvernanții le ignoră sau nu vor să le facă publice.

Zuckerberg a fost întrebat despre rolul Facebook în difuzarea de informații privind manifestațiile împotriva izolării și a restricțiilor de circulație.

„Le calificăm ca informații nocive și le eliminăm”, a spus șeful rețelei.

„În același timp, este important ca oamenii să dezbată măsurile luate, deci există o limită a acestui subiect, înțelegeți, care depășește discursul politic normal. Cred că multe dintre lucrurile false pe care oamenii le afirmă în legătură cu o urgență sanitară ca aceasta pot fi clasificate ca dezinformări nocive”, a adăugat Zuckerberg.

Publicația The Hill a relatat că un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că organizările de evenimente vor fi eliminate dacă încalcă legile statelor sau „recomandările” acestora (!).

Ziaristul CNN Donnie O’Sullivan a scris pe Twitter că astfel de acte de cenzură au avut deja loc:

„Facebook afirmă că a eliminat promovarea unor evenimente anti-carantină în California, New Jersey și Nebraska, după consultarea cu guvernele acestor state.”

Săptămâna trecută, Donald Trump a postat pe Twitter mesaje de sprijin pentru protestatarii anti-izolare din mai multe state.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: