Fabrică ilegală de substanțe dopante, descoperită în Argeș

Fabrică ilegală de substanțe dopante, descoperită în Argeș Substanțe dopante descoperite la Constanța Sursa foto: Poliția Română

Polițiștii au descoperit o fabrică clandestină de substanțe dopante în Argeș. Aceasta era operată de către o grupare care se ocupa cu traficul internațional de substanțe periculoase, materia primă fiind importată din India și China și prelucrată ilegal în această fabrică.

Fabrică ilegală de substanțe dopante, descoperită în Argeș

Este vorba despre o rețea extrem de bine organizată, condusă de un interlop din Cluj. Acesta a reușit să adune în jurul său mai mulți membri ai familiei sale, dar și străini, care urmau cu strictețe ordinele sale. Fiind responsabil cu aducerea materiei prime din China și India, era ascultat cu atenție de către toți membrii rețelei.

Ulterior, rețeaua s-a extins și în județul Argeș, unde au înființat o fabrică clandestină pentru producerea de substanțe dopante de mare risc. Peste 29.000 de colete au fost livrate atât în România, cât și în străinătate, prin intermediul firmelor de curierat.

„”La data de 9 mai 2024, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, efectuează 34 de percheziţii domiciliare, în judeţele Cluj, Argeş, Ilfov, în municipiul Bucureşti şi într-o unitate de penitenciar, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu substanţe dopante cu grad de mare risc, operaţiuni ilegale cu precursori de droguri, trafic internaţional cu substanţe dopante cu grad de mare risc, spălare de bani şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive”, anunţă, joi, DIICOT şi IGPR.

Ne puteți urmări și pe Google News
bruxelles, trafic

Droguri. Sursă foto: Dreamstime

Prejudiciu de 2 milioane euro

Conform investigațiilor efectuate de anchetatori, suma spălată de către grupul infracțional organizat se ridică la aproximativ 2,1 milioane de euro.

„Cercetările întreprinse au mai relevat  că, în decembrie 2023, alți trei suspecți (membri ai aceleași familii) au organizat procurarea, importul din Ungaria și transportul în România a 50 kilograme substanță psihoactivă (2-MMC), destinată comercializării,  întreaga cantitate fiind depistată și indisponibilizată pe parcursul unei acțiuni de prindere în flagrant”, se arată în comunicatul DIICOT.