Evenimentul Zilei > Actualitate > Exporturile României au crescut: Maşinile şi echipamentele de transport sunt cele mai cerute
Exporturile României au crescut: Maşinile şi echipamentele de transport sunt cele mai cerute

Exporturile României au crescut: Maşinile şi echipamentele de transport sunt cele mai cerute

Deficitul balanţei comerciale a fost, în primele două luni din acest an, de 563,3 milioane euro, mai mic cu 4,7 milioane euro decât cel înregistrat în primele două luni din anul anterior.

Exporturile şi importurile României au crescut cu 3,6%, respectiv cu 3,3%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). 

În primele două luni, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (43,9% la export şi 36,9% la import) şi alte produse manufacturate (33,7% la export şi respectiv 31,3% la import).

În comparaţie cu luna ianuarie 2015, exporturile şi importurile din luna februarie, anul curent, au crescut cu 4,9%, respectiv cu 9,4%. 

Exporturile şi importurile României au crescut, în primele două luni ale acestui an, cu 3,6%, respectiv cu 3,3%, faţă de aceeaşi perioadă din 2014, exporturile FOB însumând 8,57 miliarde de euro, iar importurile CIF 9,13 miliarde de euro. 

La nivelul lunii februarie din acest an, exporturile FOB au fost de 4,39 miliarde euro, importurile CIF de 4,77 miliarde euro, rezultând un deficit mai mare cu 68,8 milioane euro decât cel înregistrat în luna februarie 2014.