Evenimentul Zilei > Economie > Exportam armament de 120 de milioane de dolari in 2017. Guvernul american, principalul client
Exportam armament de 120 de milioane de dolari in 2017. Guvernul american, principalul client

Exportam armament de 120 de milioane de dolari in 2017. Guvernul american, principalul client

Exporturile de armament în acest an sunt în creștere cu 20%, situându-se la 120 de milioane de dolari, anunță Romarm, care estimează o creștere a livrărilor și pe piața internă de 15%, față de 5% cât s-a înregistrat anul trecut.

"Pentru anul 2017 avem o prognoza pentru vanzari la export de 120 de milioane de dolari, in crestere cu 20% fata de anul trecut, iar pentru piata interna am trecut de 10% in primul semestru. Deci, creste si ponderea pietei interne si este de asteptat sa creasca in continuare in perioada urmatoare. Depinde si de noi, pentru ca sunt convins ca la nivel politic se vor aloca atati bani pentru industria romaneasca cat putem sa luam", a spus Gheorghe Stoica, directorul general al companiei, potrivit Agerpres.ro.

Datele arată că 80% dintre exporturi au avut ca și cumpărător Guvernul american.

Directorul Romarm a precizat că uzina de la Reșița, aflată în conservare, ar putea participa la un program de reparații pentru produsele fabricate în trecut, chiar după 1990, livrate de aceasta armatei.

Livrările pentru piața internă s-ar situa în jurul valorii de 20 de milioane de dolari, a mai spus Gheorghe Stoica.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: