EXPLOZIV! Danileț, dat în JUDECATĂ de fiica sa. Acuzațiile sunt GRAVE!

EXPLOZIV! Danileț, dat în JUDECATĂ de fiica sa. Acuzațiile sunt GRAVE!

Judecătorul Cristi Danileț nu traversează cea mai strălucită perioadă din viața sa. După ce în ianuarie 2017 i s-a încheiat mandatul la CSM, în urmă cu câteva zile, fiica sa, Ana Maria, l-a dat în judecată, iar acuzațiile sunt grave.

Jurnaliștii de la Luju.ro scriu că Danileț a ajuns în instanță pentru că nu a plătit pensia de întreținere. Pe rolul Judecătoriei Iaşi a fort înregistrat dosarul nr. 1868/245/2017 având că obiect plata pensiei de întreţinere, în care fostul membru CSM are calitatea de părat, iar fiica să, Ana Maria Danileţ de reclamant. Următorul termen în dosarul în care Ana Maria Danileţ cere obligarea Iui Vasilică Danileţ Ia plata pensiei de întreţinere este programat să aibă loc în 12 iulie 2017.

Nu este la prima abatere

Sursa menționată mai sus reamintește că în 2007, fosta soţie a lui Danileţ, Mirela Vlad, mama Anei Maria Danileţ, I-a chemat pe Danileţ în judecată pentru majorarea pensiei de întreţinere. Atunci magistrații decideau că pensia de întreţinere să fie majorată de la "359,5 lei/lunar la procentul de 16,6% din veniturile nete realizate lunar" de Danileţ. Dar lucrurile nu aveau să degenereze. În 2009, părinţii lui Danileţ dat în judecată pe judecător, cerându-i să le plătească pensia de întreţinere, luau care a şi fost admis de instanţa. 

Danileţ a plătit pensie de întreţinere către fiica să, dar şi către părinţii săi deşi, din punct de vedere legal, on îi revenea obligaţia de a plăti şi pensia părinţilor, ci doar pe cea a fiicei sale. Iată ce posta pe blogul său personal magistratul atunci: „În aceste zile, presă de scandal a primit un mail de la un coleg corifeu de sistem care încearcă să mă pună în lumina proastă în legătură cu un proces civil pe care îl am pentru pensie de întreţinere, aflat încă pe rol. Înainte să se scrie despre asta, prezint eu varianta oficială: 

„Am o fiica din prima căsătorie, o mândreţe de faţă care are 11 ani acuşi şi e artista, faţă de care am fost obligat în urmă cu un an la plata unei pensii de întreţinere, majorate, în cuantum de 1/6 din salariu (suma variază între 800-1000 lei lunar). Mama ei are venit propriu din activitate profesională. 

Între timp tatăl meu a rămas fără loc de muncă, iar mama mea s-a pensionat de boală, astfel că venitul lor este de 400 lei pe luna (pensia de boală a mamei). Întrucât nu au alte venituri, îi întreţin de ceva vreme. Fiindcă taică-meu nu are dreptul la asigurare de sănătate sau la pensie şi pentru a beneficia de scutirile legale atunci când ai persoane în întreţinere, prin intermediul unei acţiuni în judecată cu care am fost de acord eu am fost obligat în raport cu fiecare la plata a câte 800 lei din salariu că pensie. Este o mândrie pentru mine să întorc amândurora serviciul pentru efortul şi dedicaţia lor, oameni simpli, cu care m-au ţinut în şcoală atâţia ani şi datorită căruia sunt cel ce sunt. 

Totodată mai am o fiica din cea de-a două căsătorie, care are 8 ani acuşi, o faţă deosebit de inteligenţă, aflată acum la Cluj cu mama ei care nu are venituri, aflată şi ea în întreţinerea mea de fapt. Eu tocmai am fost transferat la Oradea, dar familia a rămas la Cluj. 

Pentru că situaţia financiară a mea s-a îngreunat de 6 luni încoace, iar legea prevede că atunci când nevoile minorului cresc sau posibilităţile debitorului scad (evident, doi adulţi nu pot trăi cu 400 lei şi evident fiica de la Cluj cu un singur părinte întreţinător are o situaţie mai aspră decât fiica de la Iaşi cu doi întretinatori) se poate recalcula pensia de întreţinere, am cerut reducerea pensiei de întreţinere a fiicei din prima căsătorie, care nu i-ar pune cu nimic în pericol dezvoltarea datorită faptului că mama ei are un venit aproape cât al meu, la suma de 500 lei, cât era potrivit unei tranzacţii anterioare dintre mine şi ea. În prezent cauza se află în stadiu de recurs. 

Desigur, aceste aspecte ar fi trebuit să rămână private, ele neavând legătură cu funcţia mea de judecător, foste calităţi sau actuală funcţie administrativă pe care o îndeplinesc într-o instanţa. Dacă colegul de sistem nu a găsit nimic cu care să mă şantajeze profesional, a trecut pe familial/intim. Cum nu am nimic de ascuns, am spus să prezint eu varianta reală. Sugerez oricărui e şantajat în aceste zile pentru că încearcă să mişte lucrurile din justiţia română (având în vedere că se prefigurează mişcări de masă şi radicale ale magistraturii române), cu informaţii din trecut, cu telefoane anonime, cu e-mailuri cu identităţi false, cu poze trucate ori cu presă sălbatică etc să nu se lase intimidat. Astfel de indivizi calcă peste cadavre şi îşi fac loc în viaţă că ramele, fiind impotenţi fizic şi intelectual. Ei cred că pot intimida sau corupe, dar nu sunt decât nişte putregaiuri, jalnice resturi umane”.