UPDATE. Victima exploziei, un tânăr de origine chineză, are arsuri pe o bună suprafață din corp. Potrivit medicului Cosmin Munteanu, victima a ajuns aseară la spital în stare critică însă a fost stabilizată. Are arsuri de 23% din suprafața corpului. Mai grav este însă că a suferit arsuri la căile aeriene superioare. Tânărul a fost internat la secția de Arși a Spitalului Județean din Timișoara.
O explozie puternică a izbucnit miercuri seara într-un bloc de locuințe din Timișoara, la intersecția străzilor Iuliu Maniu și 16 decembrie. Potrivit pompierilor deflagrația s-a produs la etajul al V-lea al unui bloc cu locuințe, iar în urma ei a izbucnit un incendiu. Cioburile ferestrelor sparte au căzut peste mașinile parcate în fața imobilului și le-au distrus.
Reprezentanții ISU Banat au intervenit la fața locului cu trei autospeciale și o autoscară. ”Focul a fost lichidat, iar acum se încercă stabilirea cauzelor exploziei. Din primele observații se pare că a fost vorba de o acumulare de gaze”, a declarat Sindia Vlaia, ofițerul de presă al ISU Banat. La fața locului au sosit echipe de specialiști la ISU Banat, compania E On Gaz și de polițiști de la Secția 3 care au declanșat cercetările pentru a stabili cauza exploziei.
Un chinez cu membrele arse în timpul incendiului a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital. 
Explozia a fost atât de puternică, încât ușa de fier a apartamentului în care a avut loc aceasta a fost scoasă aruncată deoparte de suflu. Vecinii au spus că au auzit o bubuitură și când au ieșit să vadă ce s-a întâmplat, ușa apartamentului în care locuia chinezul fusese smulsă de suflul deflagrației, din locuință ieșeau flăcări, iar bărbatul încerca să fugă pe scări, strigând după ajutor, pentru că era ars pe picioare. “S-a auzit o bubuitură tare în ușă, am crezut că mi-o scoate din țâțâni. Când am ieșit, vecinul meu chinez striga să-i dau apă. Erau flăcări și el încerca să stingă focul”, a povestit vecinul aprtamentului în care s-a produs acumularea de gaze. Suflul exploziei și apoi flăcările au distrus majoritatea lucrurilor din apartament. Pompierii nu au mai avut ce salva. Din fericire, în afara ferestrelor sparte, imobilul nu a avut de suferit. Structura de rezistență a clădirii nu a fost afectată, iar oamenii nu trebuiesc evacuați, garantează reprezentanții ISU Banat. 
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/E34xGdiLwNM?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/5-PiaalijT0?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Te-ar putea interesa și: