Explozie de cazuri COVID-19 în Bulgaria. Printre cele mai afectate sunt zonele turistice

Explozie de cazuri COVID-19 în Bulgaria. Printre cele mai afectate sunt zonele turistice Bulgaria / Sursa: Arhiva EVZ

Aproape jumătate din regiunile Bulgariei se află deja în zona galbenă de COVID-19, cu o rată de incidenţă cumulată de peste 100 de infectări la 100.000 de locuitori, măsurată în ultimele două săptămâni. Capitala Sofia este la un pas de a atinge pragul pentru zona roşie, iar zonele turistice rămân cele mai afectate,

Capitala Bulgariei, Sofia, este acum la un pas să intre în scenariul roșu de infectări cu virusul SARS-CoV-2, după ce în ultimele săptămâni, cazurile au crescut accelerat.

Astfel, treisprezece din cele 28 de districte din Bulgaria sunt clasificate drept zone galbene Covid-19, potrivit celor mai noi raportări din ţara vecină.

Incidenţa cazurilor este între 100 și 249,9 la 100.000 de locuitori pe o perioadă de 14 zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Regiunile bulgare ce se află în zona galbenă sunt: Blagoevgrad, Burgas, Varna, Vratsa, Gabrovo, Dobrich, Pernik, Plovdiv, Razgrad, districtul Sofia, Stara Zagora și Yambol.

La nivelul întregii ţări, incidenţa îmbolnăvirilor pe o perioadă de 14 zile a ajuns la 135,92 la 100.000 de locuitori.

În acest context, capitala Bulgariei, Sofia, se apropie de includerea sub zonă roșie COVID-19. De asemenea, incidenţa îmbolnăvirilor, la două săptămâni, este de 240,62 la 100 000 de locuitori. Dacă depășește pragul de 250 la 100 000 de locuitori pe o perioadă de 14 zile, va deveni o zonă roșie.

Un total de 1.139 de cazuri noi au fost confirmate în ultimele 24 de ore, reprezentând 18,3% din testele efectuate.

Autorităţile fac apel la vaccinare şi purtarea măştii

În contextul înrăutățirii constante a situației Covid-19 din Bulgaria, Ministerul Sănătății și-a reluat apelurile îndreptate către opulație cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Ministerul Sănătăţii de la Sofia a solicitat Inspectoratelor Regionale de Sănătate să impună obligativitatea purtării măştilor în instituţiile medicale, iar acum se ia acum în calcul şi reintroducerea măştilor în locurile publice, informează Antena 3.

În plus, și Organizația Modială a Sănătății a cerut guvernelor să ia măsuri pentru a reduce numărul mare de decese și de îmbolnăviri cu virsul SARS-CoV-2. Printre măsurile propuse sunt reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție și ventilarea spațiilor închise.

Şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că pandemia „nu este nici pe departe încheiată”, exprimându-și îngrijorarea cu privire la presiunea suplimentară ce va fi pusă asupra domeniului sănătății.