Experți ruși se deplasează în Turcia pentru a ANCHETA PERSONAL asasinarea ambasadorului Karlov

Experți ruși se deplasează în Turcia pentru a ANCHETA PERSONAL asasinarea ambasadorului Karlov
Un grup de experți ruși se va deplasa marți în Turcia pentru a ancheta împreună cu omologii turci asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, a anunțat luni noaptea ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, informează EFE


„S-a ajuns la un acord potrivit căruia ancheta va fi comună”, a declarat șeful diplomației ruse la postul de televiziune Rossia-24, adăugând că „important este să se afle cine se află în spatele acestei crime”.

Lavrov a mai apreciat că obiectivul organizatorilor asasinării ambasadorului rus a fost „să submineze procesul de normalizare a relațiilor dintre Rusia și Turcia cu scopul de a împiedica lupta eficientă împotriva terorismului în Siria”.

Șeful diplomației ruse și-a exprimat convingerea că la reuniunea de marți de la Moscova, cu omologii săi turc, Mevlut Cavusoglu, și iranian, Mohamad Yavad Zarif, vor fi adoptate măsuri care „vor face imposibilă fructificarea planurilor celor care au organizat și comis această crimă”, potrivit agora.md.

La rândul său, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat luni seară că „răspunsul la asasinarea ambasadorului rus în Turcia va fi consolidarea luptei împotriva terorismului”.

Publicat in categoriile: International
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook