Evenimentul Zilei > Actualitate > Experimentul unui parlamentar. A trăit, o lună, cu pensia minimă. Cât a slăbit
Experimentul unui parlamentar. A trăit, o lună, cu pensia minimă. Cât a slăbit

Experimentul unui parlamentar. A trăit, o lună, cu pensia minimă. Cât a slăbit

Deputatul leton Gatis Licis a încercat, ca și experiment, să trăiască, timp de o lună, cu pensia minimă din țara sa. Asta pentru că peste 20. 000 de letoni primesc o pensie minimală care nu depășește 100 de euro și a vrut să vadă cum se descurcă aceștia.

Ideea i-a venit, lui Gatis Licis, după ce, pe rețelele de socializare, a văzut informații despre pensiile minime din Letonia. Ulterior, el a aflat de la Agenția de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă că 20 de mii de persoane primesc o pensie de până la 100 de euro, iar 25 de mii de persoane, până la 200 de euro, potrivit timpul.md.

Parlamentarul a raportat imediat că experimentul său nu a fost în întregime curat, din moment ce locuiește în casa sa, nu plătește facturi și nu cumpără apă. Licis a primit mai mult carbohidrați din paste și orez, iar norma zilnică de carne era limitată la 150 de grame. Nu-și putea permite legume și fructe, erau prea scumpe. Drept urmare, într-o lună a slăbit 8 kilograme.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.