Medicul internist Răsvan Cristian Stoica a relatat, pe Facebook, cea mai recentă întâmplare la care a fost martor. Medicul povestește cum, plimbându-se între secții, a găsit, în curtea spitalului din Hârlău, o mașină pe care nu ar putea să și-o permită nici dacă „ar vinde spitalul cu manager cu tot”.

„GARDA. Plimbandu-ma intre sectii, am dat in curte peste o huiduma de Mercedes, 4×4, pe care nu l-as putea cumpara nici daca as vinde tot spitalul, cu manager cu tot. La numar scria HAR. Am crezut ca e a unui popa care s-a intrecut pe sine. Harul este darul fara plata pe care ti-l face Dumnezeu. 
Dar nu era a unui popa, ci a unui rrom simpatic, pe care l-am intrebat de ce si-a luat o masina asa de bengoasa.
"Noi, zice, suntem niste oameni foarte credinciosi. Mergem la o manastire pe un munte, in fundul padurii. Ne trebuia o masina puternica. E acolo un podet care se cam clatina, dar, in rest, totul e bine."
Credinta cere sacrificii.”
, a fost mesajul postat de medicul internist, Răsvan Cristian Stoica, pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu aproape doi ani, medicul a povestit, tot pe Facebook, despre un alt episod șocant de la spital. Răsvan Cristian Stoica puncta, la momentul respectiv, că rromii le fac zile grele medicilor de la spitalul din Hârlău, îi amenință și nu le permit să își facă treaba.

AMENINŢĂRI cu MOARTEA la Spitalul HÂRLĂU. De teamă, un medic REFUZĂ să mai intre în GARDĂ

 „Rromii năvălesc în hoardă în spital, profitând de lipsa porții (pur formală, lăsată vraiște la orice oră din zi și din noapte) și a lipsei gardului pe majoritatea perimetrului. Paza e asigurată de un portar, care se ascunde și el, pe unde poate, în fața atacatorilor. În ultima gardă, din noaptea trecută, medicul pediatru a fost amenințat cu tăierea gâtului, de un grup de indivizi din comunitatea respectivă, care au adus o individă beată criță, pentru… consult și dezbătare”, spunea medicul internist, pe Facebook.

Sursă foto: Facebook/Răsvan Cristian Stoica