Evenimentul ZileiActualitateExercițiu militar în Marea Mediterană cu participarea marinarilor români

Exercițiu militar în Marea Mediterană cu participarea marinarilor români

Exercițiu militar în Marea Mediterană cu participarea marinarilor români
Dragorul maritim „Lt. Dimitrie Nicolescu”, cu un echipaj alcătuit din 70 de militari, participă, în perioada 9-16 martie, la Exercițiul multinațional ARIADNE 18, organizat de Forțele Navale Elene.

Nava a plecat din portul Constanța îndreptându-se spre portul Patras, din Grecia, unde s-a integrat într-o grupare navală alcătuită din nave militare ale Bulgariei, Egiptului, Greciei, Israelului, Tunisiei, Turciei, precum și din nave ale grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2).

Exercițiul, desfășurat în Golful Patraikos, este destinat dezvoltării nivelului de instruire în cadru multinațional, în domeniul specific luptei împotriva amenințărilor subacvatice și contribuie la dezvoltarea relațiilor multilaterale dintre Forțele Navale Române și forțele navale participante.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Navale, Corneliu Pavel, prin prezența navei militare românești la activitățile organizate de partenerii din Alianță în Marea Mediterană România demonstrează faptul că este un partener credibil și un furnizor de securitate pe flancul sudic și estic la NATO. Nava este comandată de căpitanul Costel-Denis Giubernea, care are în subordine un echipaj cu vârsta medie de 28 de ani. (Foto Lucian Irimia)

 


Accesează: