Evenimentul Zilei > International > Exerciţiile MILITARE din RUSIA au stârnit PANICĂ între statele NATO
Exerciţiile MILITARE din RUSIA au stârnit PANICĂ între statele NATO

Exerciţiile MILITARE din RUSIA au stârnit PANICĂ între statele NATO

Statele din NATO au început să se teamă că exerciţiile militare pe care Rusia le desfăşoară în ultima vreme ar putea reprezenta începutul unei invazii.

Deoracere la exerciţiile din Rusia participa peste 100.000 de militari, NATO a cerut Moscovei mai multă transparenţă în ceea ce le priveşte. Membrii Alianţei Nord-Atlantice susţin că ruşii ar putea folosi echipamentele din manevrele ruso-belaruse într-o invazie.

În perioada 14-20 septembrie Rusia va efectua exerciţiul „Zapad 2017”, dar locaţia a ridicat câteva probleme.  Se va desfăşura pe lângă graniţele unor state NATO precum Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia.

În urma mesajelor primite din partea Alianţei, Rusia a declarat că exerciţiile militare au caracter „defensiv” şi că vor participa doar 13.000 de militari.

Statele membre din Alianţă sunt îngrijorate că Vladimir Putin ar putea lăsa o parte din echipamente în Belarus, pe care să le folosească ulterior pentru o invazie militară, aşa cum a făcut ăn anul 2008 în Georgie, dar şi mai târziu, în 2014, în Ucraina, scrie antena3.ro.