Evenimentul Zilei > Actualitate > Exemplu de MILOSTENIE. Mitropolitul Banatului a împărțit cina cu OAMENII STRĂZII I GALERIE FOTO-VIDEO
Exemplu de MILOSTENIE. Mitropolitul Banatului a împărțit cina cu OAMENII STRĂZII I GALERIE FOTO-VIDEO

Exemplu de MILOSTENIE. Mitropolitul Banatului a împărțit cina cu OAMENII STRĂZII I GALERIE FOTO-VIDEO

De Sfântul Ioan, mitropolitul Banatului a stat la masă cu oamenii străzii. ÎPS Ioan a împărțit bucatele cu 40 de oameni ai străzii, care dorm în nopţile cu temperaturi scăzute într-un adăpost de noapte amenajat într-un punct termic, de doi ani.

“Maicile la Mitropolie au pregătit hrană caldă pentru aceşti oameni care sunt adăpostiţi în această centrală termică unde au pat, au căldură, au un pic de apă caldă. Iar noi astăzi, în mod deosebit pentru că este sărbătoare creştinească, Sfântul Ioan Botezătorul, am considerat să aducem un plus de alimente pentru ei şi, de asemenea, câte un pulover, câte o haină curată pentru fiecare. Am cunoscut mai bine situaţia de aici şi dacă Dumnezeu ne va ajuta, o să încercăm să mai cercetăm seara să mai aducem hrană caldă pentru ei, pentru că sunt într-o situaţie destul de delicată şi e multă durere. Vom încerca să-i ajutăm cât se poate de mult ca să-i scoatem din această iarnă, că apoi vine primăvara şi săracii îşi găsesc mai uşor ba de lucru, ba în altă parte pentru a-şi trăi şi ei zilele”, a spus mitropolitul Banatului.

Ioan al Banatului le-a împărțit mâncarea caldă și haine groase, să le țină de frig, peste iarnă.

Nu este prima data când mitropolitul se alătură oamenilor săraci. De anivesrarea sa, în noiembrie, ÎPS Ioan, și-a făcut un ”cadou” aparte. El a luat masa cu sărmanii hrăniți zilnic de cantina socială a unei biserici din Timișoara.

Milostenie cu vin și bucate

De când a fost întronizat ca mitropolit al bănățenilor, ÎPS Ioan s-a dovedit un ierarh dinamic și implicat în societate. El a vizitat toate parohiile din zonă, a mers în locurile cu probleme și a transmis mesaje pozitive românilor care se așteptau să facă față valurilor de imigranți musulmani.

ÎPS Ioan a povestit, joi seara, că, peste zi, în drum spre o mănăstire de lângă Făget a observat un grup de muncitori care lucrau la un pod de la autostradă. “Am zis cum să trec pe lângă oamenii aceştia să nu fac un gest de milostenie. Am mers la mănăstire şi după ce s-a terminat slujba le-am adus şi lor cinci platouri cu alimente şi, să mă ierte şefii lor, le-am adus şi două flacoane de vin ca după terminarea programului să se înveselească, să se încălzească şi ei puţin”, a detaliat mitropolitul Banatului.

Peste 40.000 de semnături împotriva căsătoriilor între gay

Mitropolitul Banatului a fost primul ierarh din cadrul Bisericii Ortodoxe Române care le-a cerut credincioșilor să se implice în proiectul de modificare a Constituției în sensul de a scoate în afara legii căsătoriile între persoane de același sex. Cererea a lansat-o  pe 1 ianuarie, la finalul Liturghiei.

De Bobotează, la finalul slujbei, anunțat că până în acest moment au fost strânse, doar în Banat, peste 40.000 de semnături ale oamenilor care doresc modificarea Constituției în ceea ce privește instituția căsătoriei. Concret, se doreşte să se specifice în Constituție, explicit, că familia este formată din bărbat şi femeie. (Fotografii și video: Adrian Pîclișan)

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: