EXCURSIA ILEGALĂ SPRE MOARTE, ultima ciudăţenie din CEA MAI PERICULOASĂ ZONĂ din lume. Cine sunt CIUDAŢII care sunt ATRAŞI spre DRUMUL PIERZANIEI? | Foto galerie

EXCURSIA ILEGALĂ SPRE MOARTE, ultima ciudăţenie din CEA MAI PERICULOASĂ ZONĂ din lume. Cine sunt CIUDAŢII care sunt ATRAŞI spre DRUMUL PIERZANIEI? | Foto galerie

Au trecut 30 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl, despre care s-a relatat în toată lumea, începând cu data neagră de 26 aprilie 1986 şi până în prezent. Totuşi, curiozitatea bizară de a merge pe un drum minat de hazard cu radiaţii care plantează moartea pe nesimţite, a generat un fenomen ciudat în zonă.

Au apărut inconştienţi care îşi doresc enorm şi sunt dispuşi la orice pentru a merge în apropierea centralei de la Cernobîl, chiar dacă asta înseamnă iradiere sigură, ce poate avea consecinţe fatale în funcţie de nivelul de expunere. Aceştia nu ar reuşi fără o călăuză, aleasă de obicei dintre cei puţini care au ales să rămână în zona considerată cea mai periculoasă din lume din cauza radiaţiilor.

Cel care ştie zona nu este scump... Cu o sticlă de votcă, numai bună pentru a-i îneca amarul, acesta îşi oferă serviciile şi excursia poate începe. Plecarea se face întotdeauna pe înserat, întrucât ziua, inconştienţii dornici de senzaţii radioactive pot fi depistaţi mai uşor de patrulele ce păzesc zona. Când se aude vreo maşină, excursioniştii atraşi de moarte se ascund în vegetaţia bogată care a cucerit zona în cele trei decenii de abandon şi uitare.

La un moment dat apare un râuleţ, care poate fi traversat fără probleme, întrucât nu este adânc. Urmează scurte popasuri în case abandonate, unde curioşii bizari fotografiază totul. De fapt, fotografiile însoţesc fiecare pas al lor în această lume pierdută şi damnată de ceasul fatidic din 1986.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grupul este foarte aproape de Cernobîl. O spune călăuza care recunoaşte super radarul sovietic Duga-3, poreclit “ciocănitoarea rusească” şi numit de NATO “Gardul de oţel”. Acest sistem a funcţionat din 1976 până în 1989 şi în afară de Cernobîl, a mai fost amplasat lângă Chernihiv, în estul îndepărtat al Siberiei.

De parcă ar mai conta, excursioniştii morţii se uită pe aparatul care măsoară radiaţiile: nivelul este de cinci ori peste limita normală. Cancerul şi leucemia sunt acolo, dar cine să le simtă prezenţa? În niciun caz nişte nebuni care vor ceva de care se fereşte toată omenirea…

Cernobîlul apare în noapte. Se văd luminile care semnalizează lucrările de la sarcofagul modern, menit să ţină sub control otrava dezlănţuită de explozia din 1986. Apare şi oraşul Pripyat. Mai sunt doar 18 kilometri până la Cernobîl. Imaginile sunt apocaliptice. Asta căutau, asta voiau, asta au găsit. Ce realizare!!! Ce monedă de schimb tragică: câteva fotografii în schimbul iradierii…

Până la marele moment, când vor ajunge cât mai aproape de Cernobîl, mai sunt făcute alte fotografii. Ce ironie! Un parc de distracţii apare în galeria foto. Singurii care se mai distrează printre ruine sunt bizarii de serviciu. Poate fi ultima lor distracţie surprinsă pas cu pas în pozele ce poartă un aer ciudat, cu miros de moarte şi haos.

Sursa foto: englishrussia.com