EXCLUSIV. Vladimir Putin pierde războiul?! Dezvăluire incredibilă a experţilor. Urmează o capitulare a Rusiei (VIDEO)

Sursa: GrandWarszawski | Dreamstime.com

Soarta bătăliei din Ucraina pare indecisă. Mulți experți înclină balanța de o parte sau de alta, iar ceea ce părea aproape imposibil la începutul războiului, capitularea Rusiei, nu mai pare doar un scenariu. Invitatul lui Robert Turcescu în podcastul EVZ Play, istoricul Armand Goșu, a conturat un tablou la zi despre războiul lui Putin.

Istoricul Armand Goșu, expert în spațiul fost sovietic, anticipează că potrivit ultimelor evoluții din teatrele de război, Rusia se îndreaptă spre o capitulare greu de anticipat. „Pe zi ce trece ucrainenii par că îi bat de îi usucă pe ruși", a observat Robert Turcescu.

Goșu: Rușii trebuie să se grăbească să ceară pacea

Invitatul în studioul EVZ de miercuri consideră că Rusia e departe de rezultatul sperat, iar asta se vede cel mai bine evaluând arsenalul lor militar. „Dacă rușii nu se grăbesc să ceară pacea, să accepte condiții rezonabile, lucrurile așa stau. Ieri a început o contraofensivă în orașul din nord-vest Sumi, și în Harkov.

Rușii au insuficiente trupe să asedieze aceste orașe. În ultimele 10 zile au trecut la bombardamente masive, dar 80-85% din stocurile de rachete l-au epuizat. Ei lovesc în primul rând blocurile de locuințe cu rachete de mare precizie. (...) Sunt loviți destul de bine rușii de ucraineni".

Sursa: Telegram

Armand Goșu a remarcat că în sud forțele ruse se retrag. ceea ce poate însemna că se pregătește în realitate un asalt masiv al Odessei, oraș emblematic atât pentru ucraineni. cât și pentru ruși. Însă armata ucraineană s-a regrupat în acea regiune. „Și în sud ucrainenii au început o contraofensivă. Nu m-aș grăbi să trag concluzii, în vara lui 2014 rușii păreau că se retrag, dar era o capcană".

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI.

„Sunt discuții privind statutul de neutralitate al Ucrainei"

Un alt indiciu, potrivit specialistului, că Rusia pare să piardă tot mai mult teren este tendința de a-și reevalua cerințele față de obiectivele inițiale. Rușii dau semne că au devenit mai rezonabili la negocieri. Nu a mai fost o întâlnire fizică în Belarus. Surse credibile spun că ar fi discuții în acest moment, privind statutul de neutralitate al Ucrainei. Exclus demilitarizare cum au propus rușii la început".

Pe de altă parte, opinează istoricul, liderul de la Kremlin este forțat de apropierea datei de 9 mai - o zi de maximă importanță istorică și națională pentru ruși-, să elaboreze un discurs cât mai apropiat de ideea unei victorii în Ucraina.

Podcastul în versiune completă poate fi vizionat aici: