Exclusiv. Sorin Oprescu – condamnare politică de manual? „S-a întâmplat tot ce mi-a spus Gabi Oprea!” - Video

Exclusiv. Sorin Oprescu – condamnare politică de manual? „S-a întâmplat tot ce mi-a spus Gabi Oprea!” - Video

În 2009, cariera politică a lui Sorin Oprescu era pe val. Câștigase Primăria Capitalei în urmă cu un an și avea aspirații prezidențiale. Acela a fost momentul în care Anca Alexandrescu a ajuns să lucreze cu fostul primar general.

„După ce am născut, Năstase m-a rugat să mă duc să-l ajut pe Oprescu în campania electorală pentru prezidențiale. Repet, Năstase m-a rugat, da? Și m-am dus și l-am ajutat pe Oprescu în campania electorală, eu neavând în cap să lucrez la primărie. După ce s-au terminat alegerile, Oprescu mi-a propus să merg să lucrez cu el la primărie. El avea deja niște oameni care se ocupau de comunicare...”, a amintit Anca Alexandrescu.

Începutul sfârșitului pentru Sorin Oprescu

„Începuse conflictul dintre Oprescu și Băsescu, pentru că Elena Udrea era șefă la PDL București, era și ministrul Dezvoltării și se auzise în oraș că voia să ia stadionul la minister, ca să nu-l termine Oprescu, ca să nu aibe șanse la prezidențiale. Și la vremea respectivă, eu având la vremea aia o relație bună cu Gabi Oprea, mă cunoșteam bine cu el, m-a rugat Oprescu să mă duc la el.”, a mărturisit Anca Alexandrescu. În perioada respectvă, generalul Gabriel Oprea era ministrul Apărării, președintele UNPR și un apropiat al Elenei Udrea, având acces la toate pârghiile și informațiile sistemului. 

„Și m-am dus la Gabi Oprea. Și Gabi Oprea mi-a povestit atunci niște lucruri despre ce ar urma să se întâmple în perioada următoare. S-a întâmplat tot absolut cum mi-a spus.”, a mai spus Anca Alexandrescu. 

Ne puteți urmări și pe Google News

La începutul lui septembrie 2015, Sorin Oprescu fusese reținut de DNA, fiind acuzat că a primit o mită de 25.000 de euro. Șapte ani mai târziu, în 2022, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituirea unui grup infracțional și abuz în serviciu. Fostul primar a fost arestat la Atena și ulterior eliberat, iar judecătorii Curții de Apel din capitala Greciei au refuzat extrădarea lui Sorin Oprescu în România. 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro