Evenimentul Zilei > International > EXCLUSIV. Războiul Ucrainei sau războiul lui Zelenski? Cristoiu despre prețul unei bucăți de pământ: Nu uitați că e actor (Video)
VIDEO

EXCLUSIV. Războiul Ucrainei sau războiul lui Zelenski? Cristoiu despre prețul unei bucăți de pământ: Nu uitați că e actor (Video)

Maestrul Ion Cristoiu a reveniy în arena Evz-Play și a pus tunurile pe șmecheriile care se folosesc de războiul din Ucraina pentru a vinde iluzii și arme. Cea mai mare iluzie pare a fi aceea că Ucraina luptă pentru dreptate.

Noile declarații ale președintelui Zelenski, care cere tot mai vocal de la marile puteri arme, to mai multe arme, au intrat sub lupa maestrului Ion Cristoiu, care le-a analizat lucid în dialogul său săptămânal cu Robert Turcescu.

Cristoiu: La scara istoriei e o bucată de pământ

„Cum își închipuie Zelenski că va câștiga războiul? Rușii și-au pus în cap mai nou să cucerească Harkovul (…) un punct strategic extraordinar de important”, a comentat moderatorul.

Robert Turcescu și-a rugat invitatul să comenteze atitudinea destul de curioasă a președintelui ucrainean, care se presupune că ar fi trebuit să cunoască destul de bine mentalitatea rușilor. Renumitul gazetar a observat că, la 4 luni de la declanșarea războiului de la granițele noastre, mai nimeni nu pare preocupat de soluții reale de pace. Mai mult, Volodimir Zelenski, liderul ucrainean (aflat în rolul vieții sale, a remarcat Turcescu) transmite mesaje de rezistență cu orice preț a poporului său.

Sursa foto: PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Un alt mod de a le transmite luptătorilor săi, dar și partizanilor din trupele internaționale, că prețul victoriei e propria viață. Însă victoria e îndoielnică, arată realitatea din teren, a subliniat Cristoiu.

Ce legătură există între Zelenski și Antonescu

„În fața lui Zelenski e ce a fost și în fața Consiliului de Coroană în 1940. Dacă ne gândim la scara istoriei, atunci a fost o decizie înțeleaptă. Riscând să-i supăr pe fanii și fanele lui Zelenski, la scara istoriei avem de-a face cu o bucată de pământ, 20% da? Hai să recunoaștem, au pierdut-o și ungurii și uite că trăiesc. Am pierdut-o și noi cu Cadrilaterul. A pierdut și Imperiul Otoman că a pierdut Dobrogea, care nu era a noastră. (…) Din 90 ni s-a tot spus că lumea e globalizată într-o Europă a relațiilor, nici nu mai contează că ăla e la mine sau la ăla”.

Pe de altă parte, fondatorul EVZ opinează că privind din acest unghi, Ucraina rămâne cu 80% din teritoriu, „care trebuie să trăiască. În 41-44 noi am luptat contra bolșevismului (…) Războiul dus de Mareșalul Antonescu e războiul dus de Zelenski, tot cu rușii. Ucrainean dacă aș fi, cine îmi garantează mie că murind pe front peste 10 ani nu va veni… ”

Cristoiu a subliniat că dincolo de orice, „nu uitați că Zelenski este actor. Actorii sunt înnebuniți când pierd sala. Liderii G7 ați văzut cum se uită la el? Te ia apa, nu scapi. E peste tot. Hai să fim serioși, cine îl lua în seamă până în 24 februarie?”, a conchis publicistul.

Emisiunea integrală: