Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Pupincurismul mioritic s-a reorientat! „Băieții cu ochi albaștri” s-au reactivat. Cristoiu: E ordin de-afară să ajungă EA președinte. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Pupincurismul mioritic s-a reorientat! „Băieții cu ochi albaștri” s-au reactivat. Cristoiu: E ordin de-afară să ajungă EA președinte. VIDEO

E jale mare printre marii influenceri ai ţării. Storc batista și strigă în cor „trădare". Unul dintre ei este Lucian Mîndruţă. Influencerul progresist este acompaniat pe mai multe voci de anumiți jurnaliști, în spatele cărora sunt mize mari. Invitatul special al podcastului EVZ Play de luni, găzduit de Robert Turcescu și Dan Andronic, a fost Ion Cristoiu, care a încercat să delimiteze principalele zone de influență din spatele campaniei acerbe împotriva lui Klaus Iohannis.

Lucian Mîndruță a rupt în direct un volum scris după alegerile din 2014 – când a fost un mare susţinător al preşedintelui Klaus Iohannis și a mototolit paginile. Jurlalistul a anunţat că se şterge cu ele la fund. Un gest extrem, campion al ridicoluilui, însă nu e singurul.

De la pupincuriști la șuturi în cur

Atitudinea lui Mîndruță dă de gândit și e însoțită de comentariile ostile ale altor gazetari pe marginea recentei vizite a cuplului prezidențial la piramide. Un motiv mai profund al supărării unor jurnaliști pe Klaus Iohannis şi pe liberali este însă decizia lor de a negocia şi cu PSD, alias ciuma roșie, posibila formare a unui nou guvern.

„N-am înțeles niciodată de ce oamenii aceștia suferă. Dl. Iohannis a făcut un contract prenupțial cu Mîndruță? E o frustrare pentru anumiți jurnaliști să vadă că pe Iohannis îl doare în cot de ce scriu ei”, a remarcat jurnalistul, publicistul și analistul politic Ion Cristoiu.

Cristoiu: Asistăm la o conspirație politico-mediatică la adresa lui Iohannis

Ion Cristoiu are propria explicație pentru care șeful statului e atacat de o parte a presei. În spatele anumitor jurnaliști se află, de fapt, noul val al serviciilor secrete. Sunt forțele interne și externe care a dat ordin să iasă Laura Kovesi nou președinte”. Jurnalistul consideră că atacurile venite la adresa lui Iohannis din partea unei anumite părți a presei (în frunte cu doamna colonel Ene Dogioiu) sunt justificate și de teama acestora că o viitoare coaliție PNL – PSD „le-ar reduce drastic friptura.

Asistăm la o conspirație politico-mediatică la adresa lui Iohannis. O parte din servicii livrează informații compromițătoare despre Iohannis. Pozele din Egipt sunt o exagerare, dar nu e o greșeală de imagine”.

Kovesi, urmaşa lui Iohannis la Cotroceni. Rareş Bogdan a schiţat scenariul
Se predă ștafeta în 2024?

Jurnalistul vede o legătură între planul Kovesi președinte și o viitoare suspendare a șefului statului.

Andronic: Noul val al serviciilor secrete are o dorință de răzbunare

„E ordin pe unitate. Sunt tineri și au o dorință de răzbunare”, a completat jurnalistul Dan Andronic, care a invocat și rolul fostului director-adjunct al SRI, Florian Coldea, în acest scenariu.

Pe de altă parte, Cristoiu a descris pe un ton satiric și numeroasele escapade în străinătate ale cuplului de la Cotroceni însoțite de multe galerii foto. „Iohannis și răvășitoarea adoră albumelele de familie. Iată un provincialism”, a subliniat gazetarul. O altă concluzie unanimă a jurnaliștilor EVZ și a lui Ion Cristoiu este aceea că președintele se află pe un val de scădere teribilă în sondajele care reflectă încrederea românilor în personalitățile politice.

Ediția completă a podcastului de luni poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: