Exclusiv. Prințul Paul face anul nou în Franța, liber ca pasărea cerului. Instanța a stabilit un nou termen în ianuarie 

Exclusiv. Prințul Paul face anul nou în Franța, liber ca pasărea cerului. Instanța a stabilit un nou termen în ianuarie  Prințul Paul. Sursa foto: Arhiva EVZ

Sorții par să fie în favoarea Prințului Paul al României care a obținut o păsuire din partea francezilor. Magistrații care trebuiau să spună dacă îl extrădează sau nu în România au dat un nou termen pe 18 ianuarie anul viitor.

Asta înseamnă că și Crăciunul și revelionul îl vor prinde pe Paul al României în libertate și în capitala Franței, acolo unde probabil i se vor alătura și fiul și soția lui, Lia. Paul al României a fost eliberat din arestul preventiv și plasat sub control judiciar, acum câteva săptămâni, astfel încât acum este liber să se plimbe prin Paris după cum dorește.

Judecătorii francezi trebuie să stabilească dacă îl vor extrăda în România, având în vedere că în țara noastră are de ispășit o pedeapsă cu executare în dosarul Ferma Băneasa, în care a fost condamnat și Remus Truică. Ulterior, după ce a fost condamnat, Paul al României a fugit din țară, câteva luni fiind căutat de autoritățile române în zadar.

Detaliul care ar putea schimba totul în cazul Prințului Paul al României

Prima dată s-a zvonit atunci că ar fi fost în Anglia, acolo unde de altfel avea și școala fiul său. Ulterior însă s-a demonstrat că prințul fugise în Paris. Acolo a fost capturat de autoritățile franceze care l-au filat timp de mai multe săptămâni. Paul Al României nu le-a dat bătăi de cap francezilor, timp de mai multe săptămâni își bea cafeaua la aceași cafenea și la aceiași oră. La acel moment folosea mască de protecție, din pricina pandemiei și cel mai probabil a considerat că în spatele ei nu va fi recunoscut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doar că francezii l-au recunoscut și l-au capturat, iar statul român a cerut extrădarea lui. Până acum colaborarea cu autoritățile franceze în materia extrădării a funcționat extrem de bine, însă prințul are un avantaj, acela că s-a născut în Franța, deși nu a dobândit cetățenia franceză, acest lucru ar putea cântări legat de decizia de extrădare.