Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. PNL se grăbește ca fata mare la măritat! PSD a pus ochii pe zestre. Cristoiu: Nu avem de-a face cu un nou USL. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. PNL se grăbește ca fata mare la măritat! PSD a pus ochii pe zestre. Cristoiu: Nu avem de-a face cu un nou USL. VIDEO

Varianta unui guvern PNL-PSD, aprobată și dorită sus în deal la Cotroceni, provoacă multă tevatură pe prima scenă politică a țării, atât în rândul principalelor partide, cât și în rândul useriştilor care se văd la un pas de a rămâne pe termen lung în Opoziţie. Însă și AUR, aflat într-o ascensiune vizibilă, are interesul său personal. Ce va ieși din această complicată ecuație?

Invitat special al podcastului EVZ Play de luni, jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu a făcut o analiză succintă a scenariului, puțin plauzibil până cu puțin timp în urmă, al unei noi alianțe politice: PNL și PSD. Chestionat de jurnaliștii Dan Andronic și Robert Turcescu ce șanse de concretizare are o viitoarea coaliție PNL – PSD, Cristoiu s-a declarat sceptic în legătură cu o durată de viață prea lungă a acestui construct politic, deși acesta este dorit de șeful statului.

Cristoiu: Nu avem de-a face cu un nou USL. Ambele partide încearcă să scape de măritiș

„PNL a primit ordin să se mărite neapărat cu PSD. PSD – Ciolacu a ajuns la o înțelegere. Amândouă partidele încearcă pe șest să scape de măritișul ăsta. Dar PSD a jucat rolul mă mărit cu altul. Un mariaj PNL – PSD ar fi un dezastru. Nu e vorba de un USL 2, ci e un mariaj impus de Klaus Iohannis”, crede Ion Cristoiu. Jurnalistul a mai precizat că, în cazul declanșării alegerilor anticipate, partidele importante sunt intoxicate că pleacă din pole position. „Fiecare partid este intoxicat că va câștiga, însă PNL nu e conștient că e în groapă„.

Sursa foto: EEC-Răzvan Vălcăneanțu

Jurnalistul Dan Andronic a mai remarcat că PSD a pus niște condiții „care dau bine la electoratul lor”.

Anticipatele înseamnă o resetare a jocului”

Cristoiu a adăugat că, după toate aparențele, USR a căzut în dizgrația președintelui, lucru oarecum normal având în vedere că ei au declanșat actuala criză politică. Tocmai de aceea, estimeazpă jurnalistul, alegerile anticipate ar restabili un echilibru pe eșichierul politic. „Anticipatele înseamnă o resetare a jocului”, a conchis invitatul EVZ Play.

Ediția completă a emisiunii poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro