Evenimentul Zilei > Politica > Criza politică a ciuruit opțiunile de vot: Alexandru Rafila câștigă încredere. PNL a scăzut sub 20%! SONDAJ
Criza politică a ciuruit opțiunile de vot: Alexandru Rafila câștigă încredere. PNL a scăzut sub 20%! SONDAJ

Criza politică a ciuruit opțiunile de vot: Alexandru Rafila câștigă încredere. PNL a scăzut sub 20%! SONDAJ

Partidul Social Democrat a crescut în sondaje. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, 40% dintre români ar vota PSD. În schimb, PNL primește o palmă puternică. Ultimul sondaj realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde arată un declin până la 17% a încrederii românilor în liberali.

Un sondaj recent publicat oferă ultimele informații despre nivelul de încredere al românilor în clasa politică. Realizat în perioada 17-26 octombrie 2021, pe baza răspunsurilor oferite de 900 de români adulți, cu drept de vot, sondajul indică o creștere importantă în cifre a social-democraților.

Alexandru Rafila crește în sondaje

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, 40% dintre români ar vota PSD.

Deputatul Alexandru Rafila este cel mai bine privit politician român: 30% dintre respondenți au o părere bună despre acesta. Totuși, 47% spun că au o părere foarte proastă despre medic.

Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, mulțumește doar 25% dintre români, în timp ce 54% dintre respondenți spun că au o părere foarte proastă despre acesta.

PNL înregistrează o înfrângere umilitoare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, doar 17% dintre români ar vota PNL. Următorul partid indicat de sondaj este AUR, care are parte de susținerea a 14% din români, în timp ce USR a scăzut la 13%.

Liberalul care se bucură de cea mai bună imagine politică este Emil Boc: 24% de români au precizat că au o părere bună despre primarul Cluj-Napoca, în timp ce 55% au o părere foarte proastă.

Rareș Bogdan a scăzut la un nivel de încredere de 7%. 70% dintre respondenți au o părere foarte proastă despre europarlamentar.

În ceea ce îl privește pe președintele PNL, Florin Cîțu, 7% dintre cetățeni au o părere bună despre acesta, iar 74% au o părere foarte proastă.

Principalul vinovat pentru criza politică

Iată ce arată datele referitoare la principalul vinovat pentru criza politică:

  • Klaus Iohannis – 14%
  • PNL – 14%
  • USR – 11%
  • Florin Cîțu – 8%
  • Nu pot aprecia/ Nu știu – 48%

Cine este vinovat pentru criza sanitară din țară, în opinia respondenților:

  • Guvernul Florin Cîțu – 28%
  • Klaus Iohannis – 15%
  • Populația – 14%
  • Persoanele care sun împotriva vaccinării -7%
  • Nu pot aprecia/ Nu știu – 36%

Cât de importantă este imunizarea anti-COVID-19?

Datele sondajului arată că 46% dintre respondenți sunt de părere că vaccinarea împotriva virusului SARS-COV-2 este necesară pentru toată lumea, în timp ce 39% susțin că nu este necesară, iar alți 13% nu știu să răspundă. De asemenea, 2% dintre subiecți spun că imunizarea este necesară doar în cazul persoanelor de peste 55 de ani.

Marja de eroare a sondajului realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde este de +/- 3,2% pentru un
nivel de încredere de 95%.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: