Exclusiv. Pe Prințul Paul îl așteaptă sărăcie și procese, în România. Ce i-a mai rămas din avere

Exclusiv. Pe Prințul Paul îl așteaptă sărăcie și procese, în România. Ce i-a mai rămas din avere Prințul Paul. Sursa foto: Arhiva EVZ

Exclusiv. Prințul Paul al României, așa cum și-a luat titlul, ar trebui să fie extrădat din Malta. În România lucrurile nu sunt chiar roz pentru el. Asta pentru că aici nu a mai rămas nicio fărâmă din fosta avere.

Chiar la începutul lunii martie, ANAF a reușit să vândă vila de la Sinaia cu 140.000 de mii de euro. Acest imobil era pus sub sechestru pentru ca autoritățile să poate recupera din prejudiciul cauzat în dosarul ferma Băneasa. Vorbim de un prejudiciu de 4 milioane de euro care ar trebui plătit în solidar cu ceilalți inculpați.

Prințul a rămas fără vila de la Sinaia

Pe de altă parte vila din București pe care Prințul Paul o cumpărase alături de soția lui a ajuns la bancă. Mai exact la instituția bancară care îi creditase pentru imobil. Odată cu acea condamnare, Prințul nu a mai putut plăti ratele, iar soția aproape a fost evacuată din locație. Despre conturi și bani puși deoparte în România, nici nu poate fi vorba.

Dar fața regală mai are de înfruntat ceva când ajunge în țară. Vorbim despre un proces a cărui miză este de câteva milioane de lire sterline. Mai exact un jurnalist britanic care ar fi avut ceva legături de afaceri cu Paul al României, l-a dat în judecată. Totul pentru a-și recupera o pagubă de 2 milioane de lire sterline. Potrivit informațiilor din spațiul public, mai întâi Prințul i-ar fi împrumutat acestuia 2 milioane de lire sterline.

Proces de milioane de lire sterline

Ulterior, acesta i ar fi dat banii înapoi, dar ar fi scris la cererea feței regale un material denigrator la adresa Principelui Radu. Drept urmare acesta din urmă l-ar fi dat în judecată pe jurnalist și ar fi obținut 2 milioane de lire sterline despăgubiri. Jurnalistul s-ar fi îndreptat în instanță împotriva Prințului și ar fi câștigat banii aceștia.

În 2015 și Curtea de Apel ar fi recunoscut această datorie. Iar acum, cetățeanul britanic încearcă să o recupereze prin intermediul anulării unui act juridic. În acest proces este implicat și afaceristul Vasile Creștin.

Ne puteți urmări și pe Google News