Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIV Omul de afaceri Marian Căpăţână, audiat la Constanţa în dosarul de ŞANTAJ la fratele preşedintelui
EXCLUSIV Omul de afaceri Marian Căpăţână, audiat la Constanţa în dosarul de ŞANTAJ la fratele preşedintelui

EXCLUSIV Omul de afaceri Marian Căpăţână, audiat la Constanţa în dosarul de ŞANTAJ la fratele preşedintelui

Procurorii DNA Constanţa au început astăzi audierile în dosarul în care fiul şi ginerele lui Bercea Mondial sunt cercetaţi pentru mai multe infracţiuni de şantaj asupra lui Mircea Băsescu. Surse judiciare au confirmat pentru EVZ că pe lângă fratele preşedintelui şi Florin Anghel, adus la Constanţa de la penitenciarul Colibaşi, a fost audiat şi omul de afaceri Marian Căpăţână, din Drăgăneşti-Olt. Ca parte vătămată.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de şantaj faţă de ANGHEL FLORIN, aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispusă într-o altă cauză” a informat în această după amiază DNA.  

“Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 31.05.2014, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată, inculpatul Anghel Florin i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate, prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Inculpatul Anghel Florin a ameninţat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie”.

Potrivit procurorilor anticorupţie,” anterior, la data de 01.11.2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra aceleiaşi persoane vătămate, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro”. Iar a trei infracţiune de şantaj ar fi avut loc “ la data de 26.03.2014, când inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra unei alte persoane vătămate, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea sa”. 

Sursele judiciare au declarat că “celalată persoană vătămată” ar fi Marian Căpăţână, care a fost prima persoană audiată astăzi dimineaţă la Constanţa, înainte de Florin Anghel, anchetat la sediul IPJ Constanţa, şi de Mircea Băsescu, partea vătămată, care a ajuns la audieri la sediul DNA, în jurul orei 14,00. 

Anchetatorii constănţeni DNA ar deţine înregistrări ambientale în care Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, îl ameninţă, printre altele, pe Marian Căpăţână , “îţi bag cuţitul în cap”, dacă nu transferă averea pe numele său. Astăzi, fiul lui Bercea a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorului DNA Constanţa. Nu a depus nici înregistrările cu aşa zisele probe care ar atesta fapte de corupţie în privinţa lui Mircea Băsescu. A urmat fratele preşedintelui, audiat mai bine de o oră, timp în care a prezentat toată istoria “încuscririi” lui cu familia lui Bercea Mondial. De la botezul nepoatei, în ianuarie 2010,  până în seara zilei de 31 mai, când s-a trezit sunat din puşcăria Colibaşi şi şantajat, din nou, de Florin Anghel. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: