Evenimentul Zilei > EVZ Play > EXCLUSIV. Nu suntem discriminații Europei. Panică la Bruxelles! Europarlamentarul Mihai Tudose: Și acolo obligă găina să facă două ouă pe zi. VIDEO
VIDEO

EXCLUSIV. Nu suntem discriminații Europei. Panică la Bruxelles! Europarlamentarul Mihai Tudose: Și acolo obligă găina să facă două ouă pe zi. VIDEO

Certificatul verde a divizat Europa, iar românii sunt printre cei mai vehemenți contestatari ai impunerii acestuia. Prezent în studioul EVZ Play, europarlamentarul Mihai Tudose a dat detalii direct de la Bruxelles despre poziția aleșilor europeni față de impunerea certificatului digital.

Chestionat de jurnaliștii Dan Andronic și Mirel Curea dacă este adevărat că la Bruxelles funcționarii europeni pot intra fără certificat digital, fostul premier PSD a explicat că e vorba de un context mai amplu.

Dacă nu ai anticorpi stai acasă”

„Dacă nu ai anticorpi stai acasă. Dacă un angajat al dvs. vine cu rujeolă, ce faceți? E o situație în care e nevoie și de asumare, de a explica. Statul trebuie să explice. Eu ca europarlamentar nu am voie să intru la Bruxelles fără certificat verde. Atenție, doar certificat verde, nu cu test”, a explicat Mihai Tudose.

Bruxelles

Tudose: Statul să își asume, să te despăgubească

Chestionat de jurnalistul Dan Andronic ce se întâmplă dacă se duce la Bruxelles și nu are certificatul digital („vă pune mâna în piept?”), social-democratul a explicat: „Nu intri, punct. Nu am imunitate. Mi se interzice dreptul la vot. Noi ne tot plângem că vine statul și ne obligă găina să facă două ouă pe zi. Stați liniștiți, și acolo e la fel. Statul îți pune la dispoziție vaccinul (n.r. – Covid)? Da.

Ar mai trebui lucrat la partea de responsabilitate a statului. Una din argumentațiile celor care nu se vaccinează e că nu îl fac, nu răspunde nimeni. Au dreptate. La noi nu e deloc răspundere civilă. Statul să își asume: și-a făcut Tudose vaccinul și i-a crescut încă o ureche? Să te despăgubească sau să te trateze de boala asociată. Trebuie făcută o procedură rapidă. Prefer să mă ferească doi decât să omor zece”, a explicat fostul premier PSD.

Ediția completă a podcastului poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro