Exclusiv. Noua ordine mondială, pusă la cale în culisele G20! Ideologul Karl Schwab vrea să impună modelul chinezesc Video
- Andreea Vlad
- 25 noiembrie 2022, 11:24
Într-o perioadă extrem de complexă în care sferele de influență se rediscută, iar marile puteri își renegociază la sânge teritoriile, mai există un curent subteran care are importanța lui în configurația noii ordini mondiale. Robert Turcescu și invitații săi în podcastul EVZ Play au comentat despre negocierile din umbră care s-au purtat la Summitul G20 din Bali, în care grupul de la Davos a avut un rol cheie.
În China a crescut alarmant numărul de cazuri de Covid, dar lumea întreagă e mai speriată de sindromul morţii subite decât de perspectiva unui nou lockdown. Mai ales după apariţia documentarului „Died suddenly” care a devenit viral în online-ul mondial în doar câteva zile. În tot acest context planetar extrem de complicat, suntem pe mâna unei generaţii de lideri infantili, incapabili să ia deciziile potrivite, a fost premisa podcastului EVZ Play de joi.
„Ideologul planetar" vrea să impună un model total nedemocratic
În acest haos general, artizanul Forumului Mondial de la Davos, controversatul Klaus Schwab, a trasat deja liniile noii mișcări ideologice care își trage seva din marxismul deceniilor 5 și 6 ale secolului trecut. Robert Turcescu și invitații săi din fiecare zi de joi, jurnaliștii Octavian Hoandră și Bogdan Comaroni, au comentat felul insidios în care „un ideolog planetar", cum l-a numit Comaroni pe Schwab, încearcă să impună modelul chinez, unul foarte departe de democrație.
Așa cum a precizat redactorul-șef Ziuanews.ro, Klaus Schwab este președintele Forumului Economic Mondial (FEM), organizație pe care a fondat-o în 1971 și care se ocupă cu promovarea politicilor economice ale globaliștilor, politici care urmăresc desființarea identităților naționale și implementarea unei Noi Ordini Mondiale.
Dictatura comunistă din China, livrată ca „role model"
Bogdan Comaroni a adus în discuție un interviu foarte recent acordat de Schwab, în care acesta a lăudat modelul chinez. Liderul grupării de la Davos vede în acesta un role model, în ciuda controverselor legate de încălcarea drepturilor omului în China în timpul crizei sanitare, dar și în prezent. În acest interviu, Schwab a vorbit despre „nevoia de transformare sistemică a lumii". De menționat că restricțiile aplicate cetățenilor chinezi au revenit în actualitate odată cu fenomenul morții subite, care a stat la baza documentarului menționat anterior, „Died suddenly”.
Realizatorul podcastului a pus pe tapet felul în care liderii lumii, care excelează în ipocrizie, promovează modele din țări unde drepturile omului sunt doar o glumă proastă.
Comaroni: Guvernul global care nu se mai ascunde
„Ăștia sunt inșii care conduc astăzi lumea, niște ipocriți nemernici. Când te uiți la imaginile despre ce se întâmplă în China, unde a început să crească iarăși numărul de cazuri de coronavirus, îi închid ca pe animale în țarcuri... drepturile omului sunt o glumă. Laudă modelul chinezesc, în Qatar sunt supărați că nu sunt lăsați să poarte banderola cu One love, asta e marea lor problemă, în rest laudă China, n-au niciun fel de problemă cu războiul din Ucraina, să zică unul vreau să ies cu banderola Stop war. Dacă n-are banderolă să scrie cu un pix pe mână. Asta e lumea în care trăim", a observat moderatorul emisiunii.
„Schwab a zis clar, de multe ori, că nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți. (...) E ministrul economiei globale al unui guvern global care nu se mai ascunde", a replicat invitatul său Bogdan Comaroni avertizând că dacă doctrina ideologului de la Davos va ajunge realitate, asta va coincide cu dispariția banilor cash și, ceea ce este mult mai grav, cu „sfârșitul proprietății".
Emisiunea integrală: