Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. Mutare-bombă a ministrul de Interne în „războiul” cu Raed Arafat. Cine vine consilier
Exclusiv. Mutare-bombă a ministrul de Interne în „războiul” cu Raed Arafat. Cine vine consilier

Exclusiv. Mutare-bombă a ministrul de Interne în „războiul” cu Raed Arafat. Cine vine consilier

Ministrul de Interne Marcel Vela a declanșat un audit în toate direcțiile subordonate ministerului, cel mai aprig contestat fiind în cel "păstorit" de secretarul de stat Raed Arafat, al intervențiilor de urgență.

Disputa dintre Marcel Vela și Raed Arafat a continuat ieri printr-o declarație a ministrului de Interne:

Mi-e foarte greu să răspund (dacă îl voi demite – n.n) pentru că în ultima perioadă s-au întâmplat lucruri care m-au dezamagit. De la comandamentele la care am participat, se știa că la MAI nu am avut de la cine să preiau mandatul, în sensul că trebuie să semnez un proces de semnare-primire mandat. Ca să respect legea, trebuie să fac un audit, ca să facă o demarcare între ce a făcut PSD și ce a făcut PNL. Am făcut prima dată la Jandarmierie și s-a constat că se suprapun unele sarcini. Sunt funcții și oameni care se suprapun. (…) La IGSU încă nu s-a făcut acest audit”, a spus Vela, la Digi 24.

Potrivit unor surse din Ministerul de Interne, care au confirmat în exclusivitate pentru evz.ro, astăzi va fi anunțată o mișcare strategică a lui Marcel Vela. Va fi numit consilier onorific al ministrului, dr. Radu Zamfir,

Marcela Vela își ia un consilier, în ciuda lui Raed Arafat

Supranumit de presă „Eroul din Apuseni”, dr. Radu Zamfir va fi consilierul ministrului pe probleme de situații de urgență. Acesta este supraviețuitorul tragediei produsă în urmă cu 5 ani, când un avion s-a prăbușit.

„După o bâlbâială în lanț a autorităților, care s-a întins pe mai multe ore, avionul a fost găsit, în jurul orei 21.00, de niște moți din comuna Horea. Toți erau grav răniți, cu excepția medicului Radu Zamfir care, în așteptarea unui ajutor ce nu mai venea, a făcut tot posibilul ca să-și salveze colegii, fiind numit ”Eroul din Apuseni”. Însă, după ore de stat în frig, nu a mai putut să facă nimic pentru Aura Ion și Adrian Iovan, care au murit după ce echipele de salvare au ajuns în pădurea înghețată. Ceilalți au supraviețuit și, astăzi, își văd de viețile lor, dar nu vor uita niciodată coșmarul prin care au trecut”, scriam evz.ro în urmă cu un an, într-un articol dedicat acelor momente.

Citește AICI rememorarea dramei produse în 2014.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.