Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. Lucrătură cu premeditare! USR, dus cu zăhărelul de la Cotroceni. „Nu l-am crezut pe Iohannis atât de ticălos”. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Lucrătură cu premeditare! USR, dus cu zăhărelul de la Cotroceni. „Nu l-am crezut pe Iohannis atât de ticălos”. VIDEO

Ruperea coaliției prin ieșirea intempestivă a USR de la guvernare continuă să agite apele în acest al doilea an de criză pandemică. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cunoscut ca unul dintre cei mai vocali membri ai acestui partid, a dat cărțile pe față în studioul EVZ-Play în fața jurnaliştilor Robert Turcescu şi Dan Andronic.

Luni, liderul USR Dacian Cioloș a anunțat că formațiunea pe care o conduce nu va participa la consultările de la Cotroceni anunțate de șeful statului. Pornind de la această informație, invitatul jurnaliștilor EVZ a comentat contextul în care s-a declanșat criza politică în septembrie.

Turcescu: Sunteți pe centură? Ungureanu: Ieșirea USR de la guvernare a fost o naivitate

Chestionat de Robert Turcescu dacă i se pare o greșeală ieșirea USR de la guvernare, Ungureanu a subliniat că e posibil să fi fost o naivitate”. Useristul a oferit și o explicație a gestului USR: în spate se află cinismul lui Klaus Iohannis. Am crezut că nu va fi în stare Iohannis, care e complet aplatizat emoțional, să se ducă cu PSD. Am făcut un calcul greșit. Măcar să fi apucat să implementăm PNRR, care e marca USR. Nu l-am crezut pe Iohannis atât de ticălos. Nu e doar cinism, e nesimțire, cu geaca roșie…

Cioloș era apropiat de Iohannis, a trecut prin mai multe guverne, dar și-a menținut un ștaif, o linie democratică. Nici Cioloș nu a crezut în atâta cinism (…) Peneliștii s-au speriat când a chemat Drulă DNA-ul. Planul lui Iohannis de a fi cu PSD e anterior intrării USR la guvernare„.

Ești președinte, ce ai făcut după vizita la Institutul Oncologic?

Deputatul Emanuel Ungureanu s-a făcut remarcat prin campaniile pe care le duce pentru drepturile pacienților, mai ales în domenii sensibile ca transplantul de organe sau afecțiunile oncologice. Acesta a relatat un episod care l-a pus pe gânduri în legătură cu președintele.

„L-am văzut în 2018 intrând prin spate la Institutul Oncologic. Tu, care ai informații de la SRI, te duci lunea. Nu se găseau citostatice. Te duci la coada aia lungă, vorbești cu oamenii și îi întrebi cum sunteți? Ești președintele țării, ce ai făcut după vizita la Institutul Oncologic?”, a întrebat Ungureanu.

Ediția integrală a podcastului poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: