Exclusiv. Hoția pe care DNA și DIICOT au refuzat s-o vadă explodează la nivel european. Tribunalul ordonă procurorilor să-și facă treaba

Exclusiv. Hoția pe care DNA și DIICOT au refuzat s-o vadă explodează la nivel european. Tribunalul ordonă procurorilor să-și facă treaba

Judecătorul de Cameră Preliminară de la Tribunalul București – Secția I Penală a admis în parte, pe 7 ianuarie 2020, plângerea formulată de Picu Andrei Răzvan împotriva soluţiei de clasare dispusă prin ordonanţa nr. 690/P/2015 din data de 09.10.2019 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu privire la infracţiunile de abuz în serviciu şi constituire grup infracţional organizat.

Totodată, judecătorul a desființat soluția și a dispus „trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea completării urmăririi penale cu privire la infracţiunile menţionate anterior”.

Vreo cinci milioane de euro au ocolit Fiscul

Iată ce au susținut părțile în fața judecătorului de Cameră Preliminară: „Petentul Picu Andrei-Răzvan, având cuvântul, arată că dosarul a fost deschis în noiembrie 2011, nu a avut cunoştinţă de acest dosar, iar prima comunicare din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost abia în octombrie 2019 când i-a fost comunicată ordonanţa de clasare, de aceea nici nu a depus documente atât de multe cât a acumulat în cei 4 ani de la deschiderea dosarului.

Solicită admiterea plângerii aşa cum a fost formulată, având în vedere că din ordonanţă sunt fapte care rezultă şi care sunt în contradicţie cu înscrisurile depuse. Astfel, din declaraţia martorului Victoria Zgâncă rezultă că vânzarea Farmaplus societate comercială în 2007, vânzătorul ar fi încasat 400 de mii de euro când potrivit contractului depus la Registrul Comerţului suma încasată a fost de 5.500.000 euro de către vânzător”.

Cu alte cuvinte, diferența de 5.100.000 euro, s-a volatilizat între semnarea contracului între vânzator și fondul de investiții din Luxemburg și plata efectivă a contractului.

Acțiuni și în Luxembrug și Slovenia

„De asemenea, martorul Tufan Cristian, declară că a fost angajat la Farmaplus în urma discuţiei purtate de reprezentantul Farmaplus cu şefa departamentului decontări reţete compensate de la Casa de Asigurări de Sănătate a municipiului Bucureşti, contractul între CASMB şi Farmaplus de decontare, când 40 milioane de lei s-au decontat către Farma Plus, prin urmare faptele sunt mai mult decât clare.

Adică, șefa serviciului decontări rețete compensate din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate a municipiului Bucureşti își impune un apropiat al ei ca manager în Farmaplus, societate aflată în contract cu CASMB, CASMB decontează către Farmaplus, potrivit contractului, 40 milioane lei, iar DNA „nu a identificat elemente care să conducă.....”, a mai declarat Picu.

Ne puteți urmări și pe Google News