„S-a documentat și a creat propriul sistem de falsificare. A reușit, chiar, să realizeze acele elmente de siguranță, greu de depistat la o bancă. Numai Banca Națională are posibilitatea să descopere falsul”, a precizat, în exclusivitate pentru evz.ro, oficialul din rândul anchetatorilor.


Cel mai mare falsificator din lume, prins în România. Detalii uluitoare din ancheta DIIICOT

Falsificatori de bancnote, „săltaţi” de DIICOT


Am întrebat, apoi, cum și prin ce  mijloac a reușit să „fabrice” bancnotele false, despre al cărui număr anchetatorii nu știu care este, în realitate…

Sursa evz.ro a explicat că Radu Theodor Croitoru a folosit un proces tehnologic, după ce s-a documentat ce materiale sunt folosite pentru falsificare, o imprimantă industrială, conectată la un calculator, polimeri și substanțe folosite în procesul de fabricație etc.

Oficial, DIICOT a transmis că, în timpul anchetei s-a constatat calitatea superioară a reproducerii bancnotelor, realizate pe suport de polimer și având imitate toate elementele de siguranță destinate publicului, inclusiv microperforațiile, banda iridescentă, imagine latentă, fereastră transparentă, cerneala care își schimbă culoarea, imprimare vizibilă în lumină ultraviolet.

Cum făcea rost de materiale?

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE