Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Gest impresionant, refuzat de autorități: Centru pentru tratarea Coronavirus, oferit gratis de militarii veterani. Video
VIDEO

Exclusiv. Gest impresionant, refuzat de autorități: Centru pentru tratarea Coronavirus, oferit gratis de militarii veterani. Video

De aproape o lună, militarii veterani care au fost în Teatrele de Operații din Afganistan, Irak sau Bosnia au oferit autorităților române un spațiu în care pot fi cazate 1000 de pacienți, cu sopul declarat de a veni în sprijinul combaterii COVID-19.

Nici până acum nu au primit un răspuns, în condițiile în care spitalele sunt sufocate de pacienți și se plâng de lipsa paturilor pentru bolnavi.

Visul militarilor veterani din Teatrele de Operații a fost să aibă primul centru de recuperare și refacere, inițiativă susținută, încă de acum șapte ani, de evz.ro. După ce au obținut un spațiu, situat lângă Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște, membrii Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” au început să îl amenajeze, cu propriile forțe.

Acum, în plină pandemie de Coronavirus, veteranii Armatei României, pe lângă acținile de ajutorare a copiilor, bătrânilor, veteranilor și văduvelor, derulate în toată țara, s-au oferit să pună la dispoziție acest spațiu în sprijinul autorităților și al românilor care se confruntă cu acest virus, COVID-19.

Exclusivitate evz.ro

Însă, de pe 18 martie și până în prezent nu au primit răspuns. Asta deși au trimis adrese către Ministerul Apărării Naționale (MApN), Guvernul României și alte instituții ale statului.

„Au venit unii reprezentanți de la MApN și DSP, au văzut și au plecat. Dar nu am primit niciun răspuns. Totul se poate amenja repede cu un minim de investiție”, a declarat, în exclusivitate pntru evz.ro, Marius Apostol, președintele AMVVD.

Este vorba despre un teren cu suprafața de 102.589 mp, două mari clădiri cu suprafata totala de 22,500 mp în regim P+1 așezate pe vârful dealului ce domină Lunca lalomiței, în vecinătatea Mănăstirii Dealu, din apropierea municipiului Târgoviște. „Spațiul strategic, situat în mijlocul țarii, poate acoperi mai multe județe și permite organizarea unui flux de testare”, au transmis reprezentanții AMVVD.

 

În exclusivitate, evz.ro vă prezintă adresa transmisă de AMVVD către Ministerul Apărării Naționale…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.