Încă o EXCLUSIVITATE despre familia Lucescu: „Il Luce” a mai lovit un tramvai! A dat vina tot pe vatman - o femeie

Încă o EXCLUSIVITATE despre familia Lucescu: „Il Luce” a mai lovit un tramvai! A dat vina tot pe vatman - o femeie

Pe când juca la Dinamo, "Il Luce" a avut un accident identic cu cel din 2012.

Mircea Lucescu, an­­trenorul echipei de fotbal Şahtior Donetk, este un şofer de coşmar. După ce, la începutul anului, s-a aflat în centrul atenţiei publice cu accidentul de circulaţie în care a fost lovit de un tramvai din vina lui, EVZ a descoperit că acesta nu este singurul incident de acest gen în care a fost implicat. Cotidianul nostru a aflat că reputatul tehnician (66 de ani) a mai provocat o tamponare cu un tramvai. S-a întâmplat în 1974, pe 21 noiembrie. Varianta este sus­ţinută de cea care a fost implicată în evenimentul rutier, o vatmaniţă care conducea un tramvai pe fosta linie 14 (tra­­versa Splaiul Independenţei la acea vreme). Ciocnirea s-a petrecut în jurul orei 21.30, în dreptul căminelor studen­ţeşti. „Nu am avut timp nici să clipesc"

"A apărut din senin. Era seară şi ceaţă. Nu aveam viteză. Eram aproape de Semănătoarea, mai aveam o staţie până la capăt de linie. A virat brusc la stânga, cred că voia s-o ia pe un po­duleţ, care exista la acea vreme în zona unde s-a produs accidentul. Am frânat, dar nu am avut ce să fac, a virat din scurt pe linia de tramvai, nu am avut timp nici să clipesc. L-am acroşat şi s-a lovit de un copac de pe malul Dâmboviţei. Accidentul s-a produs la fel ca şi cel din luna ia­nuarie a anului acesta", a po­vestit, pentru EVZ, vat­ma­niţa Maranda N. (femeia nu doreşte să-i fie publicat numele complet, temându-se de eventuale represalii).

Potrivit femeii, dacă nu era acel copac, maşina, un Fiat de culoarea cenuşei, ar fi ajuns direct în Dâmboviţa. „L-a salvat copacul, altfel era în râu cu ea. În maşină mai era o doamnă blondă. Nu au păţit nimic. Am văzut că la accidentul cu vatmanul Bartoc a avut coste rupte și alte complicații. În ’74, a avut noroc", ne-a dezvăluit vatmaniţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeia a mai povestit că şi atunci maşina a fost avariată, iar la faţa locului au venit cinci maşini de poliţie, când s-a auzit că este vorba de Mircea Lucescu, pe atunci fotbalist cunoscut la Dinamo, echipa Ministerului de Interne.

„Eu nu am făcut schema accidentului. Poliţiştii au făcut-o. Mi-au cerut carnetul şi buletinul, apoi le-am primit înapoi. Nu au reţinut carnetul meu. Lucescu a declarat atunci că nu m-a văzut", a mai precizat vatmaniţa. „Ne vedem la Miliţie" Maranda N. a mai precizat că Lucescu nu a vorbit prea mult cu ea. I-a zis doar: "Ne vedem dimineaţă, la Miliţie!". După care, a plecat iute împreună cu femeia blondă (n.r. - cel mai probabil, a fost vorba despre Neli, soția lui). Chiar după accident, studenții cazați în căminele din zonă au ieșit în număr mare afară și au sărit în apărarea lui Lucescu. „Au apărut mulți din căminele de vizavi și îi luau apărarea lui Lucescu, că el era cunoscut. Ce să fac? I-am lăsat în pace. Poliția nu mi-a reținut carnetul, nu am avut nicio vină”, a explicat vatmanița. Poliţistul: „Tu eşti de vină"

Potrivit femeii, după accident a fost chemată la Poliţie, iar în biroul ofiţerului era şi Mircea Lucescu: "Când am intrat, poliţistul a replicat: «Tu eşti de vină! Ia zi, cum a fost?». Când am văzut că zice aşa, am zis şi eu: «Păi, dacă dumneavoastră spuneţi că eu sunt de vină, de ce să vă mai spun cum s-a întâmplat?». Am lăsat-o aşa şi am vorbit şi eu cu şeful Poliţiei Rutiere de la acea vreme, Gheorghiu. Dânsul mi-a zis: «O fi Lucescu cine o fi, dar legea e lege. Tu nu eşti de vină!». Şi aşa a fost. Nu m-au scos vinovată până la urmă, dar nici pe el vinovat".

Aceasta a explicat că, atunci când a aflat că este vorba despre Mircea Lucescu, i-a fost teamă că va fi scoasă vinovată, frica dovedindu-se ulterior întemeiată. „Eu eram văduvă, cu un copil mic și fără pile. Mi-a fost un pic teamă, dar s-a rezolvat. Nu am mai vorbit niciodată cu Lucescu”, a adăugat Maranda. „O să moară de tramvai!"

Legat de  accidentul comis de Mircea Lucescu pe 6 ianuriare, vatmanița spune că a vrut să-l caute pe Marian Bartoc: „Am intenţionat să mă duc să vorbesc cu el, să-l caut la depou. La mine nu s-a mediatizat cazul şi Lucescu nu a reacţionat aşa urât. Chiar m-am mirat că a dat asemenea declaraţii despre vatman. M-a deranjat că a spus că nu l-a văzut şi că a dat intenţionat peste el. În ziua în care s-a produs accidentul, prima reacţie a mea a fost: «Omul ăsta o să moară de tramvai»! Doamne-fereşte!". CARIERĂ LA MANETĂ

Vatmaniţă model timp de 34 de ani M.N. a devenit vatmaniţă la vârsta de 19 ani. În 1972, femeia s-a angajat la RATB, la depoul Dudeşti. A lucrat timp de 34 ani pe tramvai. Şefii acesteia o prezintă ca pe o vatmaniţă care nu a avut abateri disciplinare şi nici accidente, fiind un angajat model.

Femeia este pensionară din 2006 şi spune că, dacă ar fi să dea timpul înapoi, s-ar face tot vatmaniţă.

M.N. se recomandă ca o femeie puternică, nevoită să-şi crească singură copilul de la 30 de ani, vârstă la care a rămas văduvă.

INTERVIU

„Înnebuniţi de plăcere când criticaţi pe unul care are succes!"

Mircea Lucescu a luat foc, în momentul în care EVZ l-a chestionat, ieri, în legătură cu accidentul din 1974. Tehnicianul de la Şahtior a găsit prilejul să-şi verse năduful pentru episoadele trecute relatate de ziar în legătură cu evenimentul rutier de pe 6 ianuarie, dar şi în legătură cu dezvăluirile despre modul cum "rezolvat" dosarul în care familia lui Răzvan Lucescu a fost acuzată că a omorât cu maşina o fată în localitatea Otopeni, în 1991.

Mircea Lucescu nu recunoaşte accidentul din 1974, susţinând că în acel an se afla la Hunedoara. Eronat! De fapt, Lucescu nu mai avea nicio treabă cu Corvinul, fiind legitimat la Dinamo Bucureşti, iar pe 5 noiembrie evolua contra nemţilor de la FC Köln, în Cupa UEFA! EVZ: Domnule Lucescu. De la "Evenimentul zilei"... Mircea Lucescu: N-aţi fost corecţi! O să răspundeţi în faţa Justiţiei pentru ceea ce aţi scris despre mine!

V-am sunat în legătură cu... Lasă-mă să vorbesc! Am fost decorat de preşedinte, am o carieră de antrenor în spate, dar n-aţi ţinut cont de nimic. Aţi venit cu martori inventaţi, cu un măcelar (n.r. - sare de la una la alta, referindu-se acum la accidentul auto din 1991, despre care destui, printre care și familia victimei, susțin că a fost comis de fiul Răzvan), cu... O să vedeţi voi...

Cum aţi putut da vina pe vatmanul nevinovat, când poliţia şi martorii au avut o cu totul altă variantă? Sunteţi singurul care susţine versiunea conform căreia vatmanul putea evita accidentul... Am spus că eu am fost vinovat, dar el putea să mă evite! Ai văzut cum arăta maşina mea? Dacă doar mă împingea, nu ajungea în halul ăla! N-aţi luat martorii care erau în tramvai, n-aţi luat nimic! De ce nu aţi scris ce a spus femeia aia pe care am lovit-o? N-aţi fost în stare să prezentaţi cazul corect. Se justifică să-l apăraţi pe vatman, că dă bine, dar sunt atâţia oameni care se plâng de felul în care conduc vatmanii.

Acum v-am sunat pentru accidentul de tramvai din 1974... Ce accident? Tu eşti într-o parte? Eram la Hunedoara atunci! Sunteţi de râsul lumii!

Aţi fost tot anul la Hunedoara? Doar jucaţi în Bucureşti... Vouă vă place să faceţi scandal. Înnebuniţi de plă­cere când criticaţi pe unul care are succes! Nu aveţi niciun fel de preţuire pentru astfel de persoane. Ne vedem la tribunal! În septembrie! AMNEZIE. Mircea Lucescu nu și-a amintit unde se afla în 1974 și vede peste tot comploturi FOTO: OCTAVIAN COCOLOȘ PRESIUNE

Antrenorul a pus tunurile pe bietul Bartoc

Marian Bartoc a intrat în gura lui Mircea Lucescu, după accidentul de pe 6 ianuarie. Permanent, "Il Luce" l-a acuzat pe vatman că n-a făcut suficient de mult pentru a evita ciocnirea şi a căutat să-l scoată vinovat, aşa cum a procedat şi în urmă cu 38 de ani cu vatmaniţa.

Lucescu este însă singur împotriva tuturor. Măsurătorile poliţiştilor privind distanţa de frânare şi declaraţiile martorilor oculari indică fără echivoc faptul că impactul nu putea fi evitat. "Am crezut că e vreun sinucigaş", scrie la dosar o persoană care a văzut accidentul din acest an.

Pentru a scăpa de presiunea mediatică, Bartoc a fugit la ţară, însă acum conduce nestingherit tramvaiului 1. Citiţi şi:

  • Orgoliosul Lucescu a fost lovit de un vatman stelist, care în 19 ani nu a avut niciun accident
  • Cazul Lucescu. "Dovada Poliției pentru asigurare spune că vatmanul nu e de vină”
  • CINE ESTE DE VINĂ? Mircea Lucescu dă vina pe vatman: "Parcă a vrut să dea peste mine!". Vatmanul: "Poliţia va decide"
  • Lucescu o ţine pe-a lui: vatmanul este de vină!