Întrebat de reporterul „EvZ” ce plănuiește să facă pentru ca să nu se mai repete situația de la europarlamentare, în care numeroși consilieri locali au fost dați afară din PNL pentru că nu au fost suficient de activi în campanie, fostul jurnalist și-a lăsat imaginația să zburde și a oferit un răspuns complet neașteptat. Fosta eurodeputată ALDE Norica Nicolai și Avocatul Poporului Renate Weber au jucat rolul personajelor principale într-o poveste inedită.  

Redăm discuția purtată cu Rareș Bogdan:

EvZ: Ați fost ales ca prim-vicepreședinte pentru că ați fost activ în campania pentru europarlamentare și după încheierea acesteia. În PNL la nivelul consiliilor locale din țară au fost demiși suficienți membri pentru că nu s-au implicat în campania pentru europarlamentare, unii fiind chiar acuzați că au făcut blat cu PSD. Aveți anumite măsuri pe care să le propuneți ca să nu se mai repete lucrul acesta pe viitor?

Rareș Bogdan: Uneori în timpul campaniei europarlamentare și înainte, din cauza vechii apartenențe a domnului Tăriceanu și a unora dintre liderii ALDE sau a tuturor la PNL, domnul Tăriceanu, ca fost prim-ministru și președinte de partid, a păstrat legătura cu unii membri. Și a realizat o oarecare fascinație pentru unii care s-au lăsat știți cum, ca Ulise. Când Ulise a trecut pe lângă sirene s-a legat de catarg ca să poată rezista cântecului sirenelor să se întoarcă în Itaca. Colegii mei care n-au rezistat tentației nu s-au legat de catarg și au răspuns sirenelor. Sirenele fiind doamna Norica Nicolai și doamna Renate Weber. Au răspuns cântecului sirenelor, numai că, ce să faci, s-a scufundat corabia domnului Tăriceanu. Și acum cei care au făcut asta cred că regretă foarte mult gestul. Și practic, tot ce s-a întâmplat a fost o reglare în interiorul filialelor cu cei care au ascultat prea mult cântecul sirenelor și nu s-au legat de catarg. Acum domnul Tăriceanu este într-o corabie care s-a scufundat și nu mai are niciun fel de atracție pentru nimeni și nimic.

Te-ar putea interesa și: