Exclusiv EvZ. Asistentul de la Spitalul Militar din Capitală s-a inspirat dintr-un serial Netflix. Ce le făcea pacienților, de fapt

Exclusiv EvZ. Asistentul de la Spitalul Militar din Capitală s-a inspirat dintr-un serial Netflix. Ce le făcea pacienților, de fapt

Un asistent medical de la Spitalul Militar Central „Carol Davila” e cercetat pentru tentativă de omor. Personalul medical din secția Medicină Generală I a descoperit că bărbatul seda pacienții cu doze mari de diazepam. Potrivit unor surse din unitatea medicală, asistentul s-ar fi inspirat dintr-un serial de pe Netflix.

EvZ.ro a aflat de la colegii asistentului medical cercetat  de Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru tentativă de omor, că acesta a încercat să urmeze scenariul unui serial nou apărut pe Netflix. Și oricât de incredibilă ar părea această ipoteză, faptele sunt mai mult decât asemănătoare. Mai mult, ipoteza a fost prezentată și procurorilor și, spun sursele, se investighează și acest aspect.

Apariția situațiilor ciudate în secția de Reumatologie a Spitalului Militar Central a coincis cu lansarea unui serial intitulat „Asistenta” (n.r. The Nurse), pe Netflix. La începutul lunii mai, platforma de streaming a lansat miniseria de 4 episoade, bazată pe un caz real, în care o asistentă medicală seda pacienții cu doze mari de diazepam pentru a-i aduce în pragul morții și pentru a-i resuscita, devenind astfel o eroină. Femeia după care s-a realizat acest documentar a ucis peste 40 de oameni până să fie descoperită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum au descoperit colegii asistentului că ceva nu e în regulă

Deși s-a vehiculat că asistentul ar fi ridicat suspiciuni atunci când una dintre paciente a prezentat urme de viol, Spitalul Militar neagă vehement că ar fi avut loc o agresiune sexuală. Totodată, potrivit ultimelor informații, asistentul medical le-ar fi atras atenția colegilor atunci când a scos din farmacia spitalului aproape 20 de fiole de diazepam pentru secția de Reumatologie.

„Sâmbătă, 6 mai, ca urmare a unei sesizări primite de la o echipă de gardă privind suspiciunea administrării, fără prescripție medicală explicită, a unor produse farmaceutice (medicamente), unor pacienți internați în spitalul nostru, conducerea SUUMC a sesizat cu maximă urgență, conform procedurilor legale, Parchetul Militar.”, susține conducerea unității.

Cazul a fost declinat de către Parchetul Militar, asistentul medical fiind civil, iar ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) “Dr. Carol Davila” face precizări:

„Pacienții în discuție au fost sub supraveghere medicală permanentă la nivelul secției în care erau internați. De la data evenimentului și până în prezent, niciun pacient nu a necesitat transferul într-o altă secție ca urmare a agravării stării de sănătate, toți urmând protocoalele de investigații și cele terapeutice stabilite de medicii curanți.

În paralel cu ancheta penală, unitatea noastră a dispus o cercetare administrativă privind analiza cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția unui astfel de incident, înăsprind regulile privind accesul la aplicarea procedurilor și protocoalelor medicale.

SUUMC colaborează necondiționat cu organele de cercetare penală pe care le-a sesizat, instituția noastră fiind direct interesată de aflarea adevărului.

În toate activitățile desfășurate de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, sănătatea și siguranța pacienților sunt obiective de maximă prioritate, iar acordarea unui act medical de cea mai înaltă calitate reprezintă o datorie, nu un deziderat.”