Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv Evenimentul Zilei. Românul care și-a împlinit visul american în Italia
Exclusiv Evenimentul Zilei. Românul care și-a împlinit visul american în Italia

Exclusiv Evenimentul Zilei. Românul care și-a împlinit visul american în Italia

Ovidiu Burdușa este noul șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, numit de Guvernul Orban la finalul anului trecut. Funcția este politică, el fiind membru PNL, dar a acceptat-o deoarece are legătură cu experiența sa de viață. De douăzeci de ani, s-a stabilit la Roma unde și-a construit o afacere de succes în domeniul turismului, pornind de la zero, de la cutiile de ambalaj în care a locuit în perioada de început. Durerea sa, dacă i se poate spune astfel, este că românii plecați în străinătate în căutarea unei vieți mai bune nu sunt suficient reprezentați și susținuți de autorităților române, iar el dorește să schimbe acest lucru. Ovidiu Burdușa a acceptat să-și spună povestea pentru Evenimentul Zilei.

„Munceam foarte mult, șapte zile din șapte, dar lucrurile au mers bine, iar după un an am reușit să ne achităm datoriile și să scoatem profit. În această perioadă singurele vacanțe pe care ni le-am permis au fost la Panciu, unde veneam de Paște și toamna, la culesul viilor. Dintotdeauna m-a fascinat Panciu în perioada culesului”.

Asocierea a funcționat până în 2013 când cei doi asociați și-au dat mâna, au vândut afacerea și au pornit, fiecare, pe drumul său.

Apoi, Ovidiu Burdușa s-a implicat în alte proiecte, închiriind spații – apartamente – în diverse locații, transformându-le în structuri de cazare și scoțându-le pe piață. După o perioadă, când valoarea investiției creștea, o revindea în profit și căuta o alta.

„În esență cam în aceasta constă afacerea noastră acum. Am pus pe picioare mai multe asemenea structuri de cazare pe care mai apoi le-am vândut. În prezent mai deținem una pentru care căutăm clienți”.

Pe măsură ce afacerile înfloreau, Ovidiu Burdușa s-a implicat mai mult în viața comunității române din Roma. A participat la organizarea unor evenimente culturale sau civice, a luat contact cu concetățenii, activat în organizații asociații ale românilor din Diaspora.

Așa a ajuns să cocheteze cu politica, apropiindu-se de PNL, partid de care îl lega amintirea bunicilor săi, foști liberali închiși în pușcăriile comuniste. A devenit membru de partid în 2015 și a activat în organizația din Italia, după cum a povestit pentru Evenimentul Zilei.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE